Home > Roeselare start na Brugge ook een ‘Beestjes in Nesten’ met voordelige dierenvoeding

Roeselare start na Brugge ook een ‘Beestjes in Nesten’ met voordelige dierenvoeding

Geschreven op 23 januari 2024 om 08:51 door Mario De Wilde

Ook Roeselare start vanaf eind februari met een dierenvoedselbank. Het stadsbestuur gaat hiervoor in zee met de vzw Beestjes in Nesten die in Brugge al een dergelijk initiatief runt. De dierenvoedselbank, die onderdak krijgt in het buurthuis Tof van Tinneke, biedt kwalitatieve dierenvoeding tegen een voordelig tarief aan en is er specifiek voor financieel kwetsbaren. “Zo willen we baasjes en dieren samenhouden”, aldus schepen van Dierenwelzijn Matthijs Samyn.

De dierenvoedselbank is er niet voor iedereen. Enkel personen die onder begeleiding of schuldbemiddeling staan van het OCMW kunnen in aanmerking komen. Zij moeten een aanvraag indienen via de website van Beestjes in Nesten met een geldig bewijs van de juiste instanties.
Concreet zal er vanaf eind februari elke maand één keer een bedeling van dierenvoedsel zijn. Het gaat om eten voor de meest voorkomende huisdieren zoals honden, katten, konijnen en vogels. Indien mogelijk zal er ook een aanbod voor kleine weidedieren en neerhofdieren zijn. De bedelingen worden georganiseerd in buurthuis Tof van Tinneke aan het Damberdshof.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.