Home > Roeselare sluit zich aan bij ’s werelds grootste street art platform

Roeselare sluit zich aan bij ’s werelds grootste street art platform

Geschreven op 24 april 2023 om 11:04 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Roeselare kondigde vandaag aan dat het een partnerprogramma heeft aangesloten met Street Art Cities, het grootste street art platform ter wereld. Het platform heeft een internationale community van hunters, festivals, artiesten, galerijen en explorers die in meer dan 1100 steden actief zijn en dagelijks nieuwe werken uploaden. Roeselare speelt al sinds 2014 een pioniersrol in street art in West-Vlaanderen en in 2019 werd het kleurrijke portret van David Walker door de Radio 2 luisteraars nog uitgeroepen tot ‘strafste street art van Vlaanderen’. De Street Art wandeling in de stad is één van de meest gevraagde flyers in het toeristisch onthaal. Het partnerschap met Street Art Cities is dus een logische stap verder. Het geeft de Stad extra tools om zichzelf als openluchtmuseum extra in de (internationale) kijker te zetten. De gratis Street Art Cities app is immers enorm populair bij zowel dagtoeristen als ‘urban explorers’.

Wereldwijde community
Door een officieel partnerschap aan te gaan zijn alle street art-werken in Roeselare, met bijhorende foto’s en info over de artiest en het werk, gratis te raadplegen door de gebruikers van de app. In de app vind je een interactieve stadskaart van Roeselare die je navigeert naar de verschillende murals. De app zal gevoed worden met diverse fiets- en wandelroutes die je leiden naar zowel imposante publiekstrekkers als verborgen pareltjes.

Bovendien krijgt de stad inzicht in de data van zowel de app als de website streetartcities.com – denk aan het aantal downloads, de meest populaire routes of werken, de wereldwijde ranking – zodat het nog beter kan inspelen op de interesses van bezoekers.

Lokale hunter
Een lokale ‘hunter’ staat in nauw contact met de ontwikkelaars van Street Art Cities. Een ‘hunter’ is een lokale inwoner met een hart voor urban art/ street art die in opdracht van Street Art Cities de vinger aan de pols houdt. Op die manier blijven de routes en het overzicht van de werken steeds up to date.

In Roeselare is Nik Brouckaert de lokale hunter. “Het is geweldig om te zien dat ons harde werk en onze toewijding om de street art scene in Roeselare te promoten wordt erkend en beloond,” aldus Nik. “We kijken ernaar uit om onze kunstwerken met de wereld te delen en nieuwe street art liefhebbers te verwelkomen.”

Toerismeschepen Matthijs Samyn deelt zijn enthousiasme: “Met deze samenwerking krijgt Roeselare een extra boost om zichzelf te profileren als een stad met een rijke en levendige street art scene van zowel lokaal als internationaal talent.”

Meer dan 1100 steden
Met de aansluiting van Roeselare is Street Art Cities nu actief in 1101 steden over de hele wereld. 90 steden zijn actieve partners waaronder in België: Oostende, Leuven, Gent, Hasselt, Antwerpen, Namen, Dendermonde, Mons en Vilvoorde. Het platform blijft groeien en zich ontwikkelen en biedt de nieuwste technologieën en tools om steden en gemeenten te helpen hun street art collecties te promoten en te delen met een wereldwijd publiek.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.