Home > Roeselare bekroond met Employee Engagement Award, als eerste lokale overheid ooit

Roeselare bekroond met Employee Engagement Award, als eerste lokale overheid ooit

Geschreven op 19 oktober 2022 om 08:26 door Mario De Wilde

Werken bij het stadsbestuur van Roeselare en OCMW Roeselare is een goede keuze. Dat wordt vandaag bevestigd met een prestigieuze ‘Employee Engagement Award’. Niet alleen het personeelsbeleid waar de stad al jaren aan bouwt, maar ook het project waarbij werknemers zelf hun werkplek in hun nieuwe stadhuis mogen uittekenen, sprong in het oog van de jury en deed stad Roeselare als werkgever uitblinken.

Schepen van Personeel Matthijs Samyn was er bij om de prijs in ontvangst te nemen en doet dat in naam van de medewerkers van de stad: “Dit is geen prijs voor de stadsorganisatie op zich. Het is een prijs voor elk van onze 700 medewerkers. Een mooie erkenning voor hun dagdagelijkse inzet voor al onze Roeselaarse burgers, verenigingen en bedrijven.”

De stad scoort hoog op de tevredenheid van inwoners. Dat is mede te danken aan het engagement en het enthousiasme van de medewerker. Zij zijn het die telkens dat extraatje meer doen om de inwoners van Roeselare een stad te geven om graag in te wonen, werken en leven. Ze gingen deur aan deur met mondmaskers, bouwden en bemanden vaccinatiecentra, zorgen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen en springen bij voor de stijgende hulpvragen door de energiecrisis. En dat alles boven op hun dagelijkse taken in de werking van de stad.

De waarden ‘samenwerken’, ‘voortdurend verbeteren’, ‘vertrouwen’, ‘klant centraal’ en uiteraard ‘engagement’ zijn de rode draad in alles wat de stad voor de medewerkers doet. Zo is er een ruim opleidingsaanbod , activiteiten rond bewegen, gezonde voeding en mentaal welzijn, en tal van andere activiteiten door en voor collega’s. Medewerkers en hun leidinggevenden krijgen de vrijheid en het vertrouwen, maar ook de nodige ondersteuning om het maximum uit hun tijd en hun werkplek te halen. Zo staan ze elke dag opnieuw klaar om mee te bouwen aan het verhaal van hun stad. Dit alles wordt duidelijk gesmaakt, niet alleen door de medewerkers zelf, maar nu ook de jury van de Employee Engagement Awards.

In de ingediende case werd ingezoomd op het project ‘werkplek op mensenmaat’. De werkplekken in het nieuwe stadhuis worden letterlijk op maat van de medewerkers en hun activiteiten gebouwd. 19 teams, 300 collega’s doorlopen een traject waarbij ze zelf hun eigen werkplek in het nieuwe stadhuis mogen vormgeven.

Herculean Alliance en Duval Union dagen met hun ‘Employee Engagement Awards’ bedrijven en organisatie uit hun Employee Engagement strategie tot een hoger niveau te tillen. Na onder andere TVH en Accent Jobs mag dit jaar Stad Roeselare als eerste lokale overheid, een Employee Engagement Award mee naar huis nemen. En volgens de jury van deze wedstrijd is dat helemaal terecht:

“Jullie gaan verder dan het traditioneel ‘vitaliteitsbeleid’ waar de meeste bedrijven in blijven steken als ze werken rond welzijn. Dit lag een aantal juryleden nauw aan het hart”

—————————

“Leuke case, atypische organisatie die employee engagement centraal zet en opereert met veel aandacht voor bottom-up.”

—————————

“Het is duidelijk dat “een Werkplek op mensenmaat” geen loze woorden zijn. Er is bij de Stad een duidelijke visie op People en dat wordt consequent toegepast in de dagelijkse werking.”

Algemeen Directeur Geert Sintobin en Departementshoofd Personeel en Organisatie, Karen Verplancke gaan hier vandaag dieper op in tijdens een uitzending over de Employee Engagement Awards op Kanaal Z

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.