Home > Roeselaarse groenbedrijf mag deze zomer Olympisch dorp in Parijs aankleden

Roeselaarse groenbedrijf mag deze zomer Olympisch dorp in Parijs aankleden

Geschreven op 22 februari 2024 om 09:46 door Mario De Wilde

Het Roeselaarse groenbedrijf Willaert kreeg een wel heel bijzonder cadeau voor hun 60ste verjaardag. Deze familiezaak mocht duizenden struiken en planten leveren om het Olympisch dorp in Parijs aan te kleden. “Een eer voor ons, en zeker voor ons Frans verkoopteam”, glundert zaakvoerder Rudy Vannevel. Het grootste sportevenement strijkt deze zomer van 26 juli tot en met 11 augustus neer in Parijs. Van 28 augustus tot 8 september is de Franse hoofdstad vervolgens gaststad voor de Paralympische Spelen.

Enkele sites waar beide georganiseerd worden, kleuren nu al groen dankzij Willaert. “We mochten het groen voorzien voor wat ze ‘ZAC Cluster des Médias’ noemen in Le Bourget en ook voor ‘ZAC Plaine Saulnier’ in Saint-Denis”, weet Rudy. “Zoals de naam het zelf zegt zal de Cluster des Médias onderdak bieden aan media van over heel de wereld maar omvat het ook een nieuw sportcomplex voor klimsportevenementen. Plaine Saulnier is daarentegen de thuishaven van het Olympisch zwembad en de terreinen voor kogelstoten en speerwerpen. In totaal leverden we niet minder dan 3.090 struiken en 47.260 vaste planten, van kleurrijke bloemen tot weelderige groenblijvende planten.”

Naar aanleiding van hun 60e verjaardag neemt Willaert op 6 oktober ook deel aan Openbedrijvendag. Meer op https://www.willaert.be. Met dank aan Mandelnieuws/ Charlotte Degezelle

1 reactie

Maes Nelly
Geschreven op 2024-02-25 15:25:12
Een pluim voor dat bedrijf

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.