Home > Roeselaarse Carmen Matthijs wordt eerste vrouwelijke stafhouder van West-Vlaamse advocaten

Roeselaarse Carmen Matthijs wordt eerste vrouwelijke stafhouder van West-Vlaamse advocaten

Geschreven op 25 juni 2022 om 10:07 door Mario De Wilde

Met een resolute meerderheid werd Carmen Matthijs op 24 juni 2022 verkozen tot nieuwe stafhouder van Balie West-Vlaanderen. Het is de eerste vrouwelijke stafhouder sinds de eenmaking in 2018 van de balie in West-Vlaanderen, die voorheen opgedeeld was in balies Brugge, Kortrijk, Ieper en Veurne. Een stafhouder staat aan het hoofd van een Orde van advocaten, ziet toe op de naleving van de deontologische verplichtingen van advocaten, en is de vertegenwoordiger van de balie bij contacten met andere spelers zoals de magistratuur, andere balies, of de overkoepelende Orde van Vlaamse Balies.
Matthijs werd advocaat in 1987 en heeft sinds 1997 haar kantoor in Wevelgem-Gullegem, Lysias Advocaten en Bemiddelaars. Ze is naast advocaat, ook erkend bemiddelaar en doceert en publiceert hierover.

Voor het stafhouderschap is ze helemaal klaar: “Ik werd goed voorbereid door mijn voorganger Rik Crivits, die mij tijdens mijn vicestafhouderschap de voorbije twee jaar al betrok bij het takenpakket van de stafhouder. Ik wil verder sterk inzetten op de professionalisering, digitalisering en optimalisering van de baliewerking. Het tandemverhaal dat Rik bij zijn aantreden geïntroduceerd heeft, wil ik op mijn beurt met de nieuwe vicestafhouder Alain Vanryckeghem aanhouden, zodat er een goede continuïteit is. Dat zorgt ervoor dat verbeteringen en projecten beter kunnen worden verwezenlijkt”.
Matthijs benadrukt dat advocaten een integere groep professionelen zijn die gerechtigheid in het belang van de cliënten hoog in het vaandel dragen. “Het zijn maar al te vaak de extremen die de pers halen en de publieke opinie een vertekend beeld geven van het belang van ons beroep. Positieve rolmodellen verdienen het om regelmatiger voor het voetlicht gebracht te worden” aldus nog de nieuwe stafhouder.

 

3 reacties

simonne matthys
Geschreven op 2022-06-25 16:40:01
dikke proficiat
Marlies De Brabandere
Geschreven op 2022-06-25 11:05:03
Dikke proficiat!!
Frede Van In
Geschreven op 2022-06-25 10:45:14
Proficiat aan Carmen Matthijs en Alain Vanryckeghem!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.