Home > Roelants Ramen & Deuren uit Knokke koopt laptops voor kinderen kwetsbare gezinnen

Roelants Ramen & Deuren uit Knokke koopt laptops voor kinderen kwetsbare gezinnen

Geschreven op 23 april 2020 om 11:00 door Mario De Wilde

In Knokke-Heist is voor een bepaalde groep kinderen die nu door de coronamaatregelen digitaal afstandsonderwijs moeten volgen nog steeds een tekort aan laptops. Operational manager Alex Heyman besteedt de compensatiepremie die de Knokke-Heistse onderneming Roelants Ramen & Deuren straks ontvangt, aan de aankoop van tweedehandse laptops. “Door de coronacrisis schakelen de scholen over op digitaal afstandsonderwijs maar niet alle kinderen beschikken over een laptop om dit te volgen. Kinderen uit kwetsbare gezinnen dreigen om buiten hun wil achterop te geraken”, weet Alex Heyman.
Digitaal platform met vraag en aanbod
De plaatselijke Kiwanis en Lions schonken vorige week nog een 50-tal laptops zodat de acute problemen momenteel opgelost zijn. Ondertussen werd de lokale nood aan digitale tools door de gemeentelijke dienst Jeugdcultuur in samenwerking met Spelotheek De Wip en het Sociaal Huis in kaart gebracht. Die blijkt in onze kustgemeente groot te zijn. Spelotheek De Wip, die voor de coördinatie tekent, werkt daarom aan een digitaal platform waarop vraag en aanbod aan elkaar gekoppeld worden en zo ook op langere termijn het chronisch tekort kan opgelost worden.
Compensatiepremie spenderen aan laptops
“Omdat we in ons bedrijf onmogelijk de social distance kunnen waarborgen ligt onze zaak momenteel verplicht plat. Toch willen wij kinderen uit kwetsbare gezinnen niet in de kou laten staan. Dankzij de dienst Jeugdcultuur, Spelotheek De Wip en het OCMW van Knokke-Heist hebben we een goed beeld van welke kinderen dringend nood hebben aan een laptop. Daarom gebruiken wij met Roelants ramen & deuren onze compensatiepremie om direct inzetbare laptops aan te kopen” vervolgt Alex.
50 laptops voor Congo
“Mijn schoonvader Gerrit De Groote is al jarenlang bezig met een project waarbij hij oude maar nog prima bruikbare laptops in orde zet en ze via missiewerk opstuurt naar de broeders Xaverianen in Congo. Mijn schoonvader heeft momenteel zo’n vijftig laptops klaar staan om te verschepen. Met ons premiegeld nemen wij die laptops, tegen een vergoeding meteen over. Zo kunnen wij hier behoeftige jongeren helpen met een kant en klare laptop zodat ze hun coronalessen kunnen volgen terwijl mijn schoonvader de centen die hij ontvangt, schenkt aan zijn behoeftige vrienden die er schooltjes mee bouwen” aldus Alex Heyman.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.