Home > Rodenbach Brouwerij uit Roeselare lanceert een Rodenbach garnalenkroket

Rodenbach Brouwerij uit Roeselare lanceert een Rodenbach garnalenkroket

Geschreven op 6 november 2022 om 11:11 door Mario De Wilde

Met de lancering van de Rodenbach garnalenkroket van de gelijknamige brouwerij in Roeselare en de Cornet kaaskroket worden Belgische eet- én Belgische biercultuur verenigd. De primeur voor de consument gebeurt volgende week in De Vleeshalle Mechelen en op de Antwerpse zaterdagmarkt. De officiële lancering voor de Horeca gaat door op Horeca Expo Gent van 20 tot 24 november

De Belgische gastronomie staat bekend om haar echte klassiekers. Er zijn weinig gerechten die meer België of Vlaanderen uitstralen dan een goede garnalenkroket of kaaskroket. Ze zijn met stip een van de favoriete voorgerechten of hapjes bij de Belg thuis of in de horeca. De lancering van de ambachtelijk gemaakte Rodenbach garnalenkroket en de Cornet kaaskroket in België brengt Beer & Food Pairing weer een stuk dichter bij de liefhebbers van eten en drinken.

Voor de ontwikkeling van de Rodenbach garnalenkroket en de Cornet kaaskroket gingen de brouwers van Rodenbach en Cornet te rade bij de ambachtelijke kroketten-maker Bubba, bij de consument onder andere bekend voor hun merkwaardige aanwezigheid onder de vorm van een vuurtoren op de 32 grootste markten van België. Sinds 1997 verkoopt Bubba over het hele land verse, artisanale kroketten van hoge kwaliteit. De huisgemaakte kroketten worden bereid met de beste ingrediënten zodat de authentieke smaak gegarandeerd kan worden. Samen met de brouwers werd nagedacht over de ontwikkeling van een kroket waarin enerzijds Rodenbach en anderzijds Cornet is verwerkt.

Rodenbach garnalenkroket

Uiteraard is het huwelijk tussen Rodenbach en garnalen al decennia een voltreffer, vanuit deze kracht is de Rodenbach garnalenkroket ontstaan. Bubba ging met dit idee aan de slag en experimenteerde tot de juiste verhouding van ingrediënten werd gevonden en tot een subtiel resultaat leidde. In de smeuïge garnalenbisque krijgt Rodenbach Classic van ‘probably the most awarded brewery in the world’ een hoofdrol, net zoals een mooie hoeveelheid vers gepelde grijze Noordzeegarnalen, finaal wordt de kroket gehuld in een krakend krokante korst. Het bier is niet overheersend maar wel perfect in harmonie met de garnalen. De kroket heeft de grootte van een bitterbal en kan gegeten worden als snack of voorgerecht.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.