Home > Rode Kruis Wielsbeke vierde haar 45ste verjaardag en huldigde haar vrijwilligers en donoren

Rode Kruis Wielsbeke vierde haar 45ste verjaardag en huldigde haar vrijwilligers en donoren

Geschreven op 13 maart 2024 om 07:25 door Mario De Wilde

Afgelopen zondag vierde Rode Kruis Wielsbeke feest in zaal Den Aert. Aanleiding was het 45-jarig bestaan van de plaatselijke afdeling. Tevens werden verdienstelijke vrijwilligers en bloed- en plasmadonoren gehuldigd. Het verjaardagsfeest werd tegelijk een groot bedankingsfeest. Frédéric Depypere, PR-verantwoordelijke: “Vandaag is een ode aan 45 jaar humanitaire dienstverlening, een ode aan 45 jaar vrijwillige inzet en iets betekenen voor een ander”.

Rode Kruis Wielsbeke mocht dan ook enkele van de eigen vrijwilligers huldigen voor hun jarenlange inzet bij Rode Kruis: 10 jaar voor Janique Gaeremyn en Gregory Espeel, 15 jaar voor Martine Bal, 20 jaar voor Frédéric Depypere, 40 jaar voor Marleen Vanhoutte en maar liefst 45 jaar voor Joost Stevens! “Vandaag feliciteren we uitdrukkelijk deze vrijwilligers! Onbetaalbaar zijn alle uren die ze met hun jarenlange onbaatzuchtige inzet hebben gerealiseerd. Vandaag willen we bij uitbreiding elke vrijwilliger uit onze afdeling, alsook iedere partner of gezinslid die hen steun in hun engagement, een grote dankjewel zeggen”, zo geeft Frédéric Depypere aan.

Joost Stevens vult aan: “We willen vandaag onze trouwe bloed- en plasmadonoren huldigen: in de afgelopen 5 jaar haalden 34 donoren de kaap van 25 bloedgiften; voor 8 donoren ging het om minstens 50 bloedgiften en we noteerden 6 donoren met meer dan 75 bloedgiften. Absolute koplopers waren Carolus Renders met 100 bloedgiften en Guy De Ketele met maar liefst 125 bloedgiften. Met 100 plasmagiften mochten we ook 4 donoren huldigen en twee waren er aanwezig: Cédric Vercruysse en Frédéric Depypere.”

Tijdens de viering werd teruggeblikt op 45 jaar afdeling. De vele krantenartikels, al die jaren verzameld door Marc Coudyzer, vormen een schat aan informatie waar we zeker over 5 jaar uitgebreider op terugkomen. Frédéric Depypere: “Vandaag, en met de blik vooruit, mogen we tevreden stellen dat we een gezonde Rode Kruis afdeling zijn, met talrijke diensten in eigen gemeente en daarbuiten, met jaarlijks 8 bloedinzamelingen en zo’n 650 bloedgiften, met diverse opleidingen eerste hulp, helper en reanimatie (met AED) voor inwoners, personeelsleden gemeente/ocmw, verenigingen en leerlingen. En tot slot zijn we onze vele donoren uit de gemeente heel dankbaar voor de steun in de rug. Hun bijdrage helpt ons te blijven helpen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.