Home > Rode Kruis rekent op inwoners van Waregem voor tegenvallende stickerverkoop

Rode Kruis rekent op inwoners van Waregem voor tegenvallende stickerverkoop

Geschreven op 14 september 2020 om 08:33 door Mario De Wilde

Eerstdaags gaat de Lokale Steunactie van Rode Kruis-Waregem-Anzegem van start: een campagne waarbij de organisatie steun vraagt bij de inwoners van Waregem, om te kunnen blijven helpen in de buurt. Omwille van het tegenvallende resultaat van de afgelopen stickeractie wordt deze campagne dit jaar voor het eerst georganiseerd en is deze ineens ook extra belangrijk voor de lokale Rode Kruisafdeling. Elke euro gaat rechtstreeks naar de lokale werking van de afdeling, onder andere naar de aankoop van een nieuwe ziekenwagen.

Begin maart brak de coronacrisis uit in ons land en de impact daarvan op onze samenleving was en is niet te onderschatten. Ook voor Rode Kruis-Waregem-Anzegem zijn de gevolgen van deze gezondheidscrisis groot. Doordat de bekende stickeractie dit jaar niet kon doorgaan zoals gepland liep de organisatie heel wat inkomsten mis. “Normaal gezien is de jaarlijkse stickeractie onze belangrijkste bron van inkomsten. Vorig jaar nog bracht die actie 25000 euro op, maar dit jaar was dat maar 5000 euro. Een pak minder dus, en daarom zetten we nu alles op alles voor onze Lokale steunactie”, zegt Isabelle Bouckaert, voorzitter van Rode Kruis-Waregem-Anzegem. De afdeling hoopt voor deze campagne te kunnen rekenen op de steun van alle inwoners van Waregem. Zij krijgen binnenkort allemaal een brief in de bus, waarmee hen gevraagd wordt de afdeling financieel te steunen. Zo kan een deel van de verloren inkomsten goedgemaakt worden en kan de afdeling ook in de toekomst blijven helpen in de buurt. Het was voor het eerst in bijna 60 jaar dat de lokale Rode Kruisvrijwilligers geen stickers konden verkopen omwille van de toen geldende coronamaatregelen.

70 vrijwilligers actief in Waregem-Anzegem
Rode Kruis-Vlaanderen telt ondertussen meer dan 13.000 goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers. 70 daarvan zijn actief binnen de lokale afdeling Waregem-Anzegem. Ze helpen op evenementen en staan paraat bij rampen. Daarbovenop organiseren ze ieder jaar gratis eerstehulpopleidingen voor iedereen die wil en staan ze zo mee in voor de zelfredzaamheid van de burger. “Een deel van onze vrijwilligers heeft ook geholpen in de strijd tegen het coronavirus. Zo heeft onze afdeling bijvoorbeeld tijdens de piekmaanden 34 patiënten vervoerd waarvan 18 COVID-patiënten. 10 vrijwilligers hebben geholpen in een woonzorgcentrum”, zegt voorzitter Isabelle.

Door de lokale Rode Kruisafdeling een financieel duwtje in de rug te geven investeren de lokale inwoners eigenlijk ook in zichzelf. De kans dat iemand het Rode Kruis ooit eens nodig heeft is best groot, en dan wil je professioneel en snel geholpen kunnen worden.

Ontdek wat we in jouw buurt doen op www.rodekruis.be/injouwbuurt
—————————–

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.