Home > Rode Kruis opent vandaag 400ste Zorgbib uitleenpunt in Brugge

Rode Kruis opent vandaag 400ste Zorgbib uitleenpunt in Brugge

Geschreven op 22 november 2018 om 16:58 door Mario De Wilde

Deze middag, tijdens de nationale voorleesweek, opende Rode Kruis-Vlaanderen zijn 400ste Zorgbib uitleenpunt. Woonzorgcentrum Minnewater in Brugge sluit zich aan in het rijtje van uitleenpunten verspreid over heel Vlaanderen en kan haar bewoners vanaf nu ook een babbel en een boek aanbieden. We leven met z’n allen steeds langer; de groep ouderen wordt dan ook steeds groter. Bovendien neemt eenzaamheid bij ouderen elk jaar toe. Ongeveer 920.000 Belgische ouderen of zo’n 46% van onze 65-plussers leven vandaag in eenzaamheid. In rust- en verzorgingstehuizen, maar ook thuis. Zorgbib speelt in op die nood aan bezoekjes en een vriendelijk woord dankzij bijna 900 vrijwilligers die dagelijks klaar staan. Elke dag brengen ze een bezoekje aan ouderen in rust- en ziekenhuizen, om hen een boek, cd of dvd aan te bieden, en belangrijker nog: een babbeltje.

30 nieuwe uitleenpunten in 2018
Eind vorig jaar mocht Zorgbib in het kader van Music For Life een grote gift ontvangen van brouwerij Leffe. De brouwer schonk 131.136 euro om zoveel mogelijk ouderen die eenzaam zijn een warm welkom te bieden. Daarmee heeft Rode Kruis-Vlaanderen in 2018 al 30 nieuwe uitleenpunten kunnen openen. Ook in 2019 zullen er nog heel wat punten bij komen. Leffe steunt het concept van Zorgbib omdat het nauw aansluit bij haar oorsprong in de abdij, die al sinds 1240 haar deuren opent voor mensen in nood. “We zijn blij en fier dat Rode Kruis-Vlaanderen dit jaar dankzij onze bijdrage al 30 nieuwe Zorgbib uitleenpunten heeft kunnen openen. We danken iedereen en in het bijzonder de vrijwilligers die hier hun steentje aan bijdroegen. Als Leffe blijven we ook in 2019 trouw aan onze eeuwenlange abdijtraditie en helpen we met toekomstige zorgbibs mee aan de strijd tegen eenzaamheid”, zegt Arnaud Hanset, Marketing directeur West-Europa.

Kandidaten gezocht

Zorgbib van Rode Kruis-Vlaanderen draait volledig op vrijwillige krachten, structurele steun van de Vlaamse overheid en giften van het publiek. Door de gestage groei van deze activiteit is het Rode Kruis over heel Vlaanderen op zoek naar vrijwilligers die een paar uurtjes per week tijd vrij kunnen maken en die te vinden zijn voor een gezellige babbel met anderen. Kandidaten kunnen zich aanmelden via www.rodekruis.be/vrijwilligerzorgbib.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.