Home > Rode Kruis Knokke-Heist zette 10 bloedgevers in het zonnetje. Etienne Haers doneerde al 175 maal bloed

Rode Kruis Knokke-Heist zette 10 bloedgevers in het zonnetje. Etienne Haers doneerde al 175 maal bloed

Geschreven op 13 februari 2023 om 09:40 door Mario De Wilde

Traditioneel huldigt Rode Kruis Knokke-Heist aan het begin van het nieuwe jaar zijn verdienstelijke vrijwilligers en bloedgevers. Tegelijk krijgen de deelnemers van de EHBO-cursus hun brevet uitgereikt. Dit jaar kregen 14 vrijwilligers een onderscheiding voor hun jarenlange inzet bij de afdeling. In aanwezigheid van kersvers schepen van Welzijn Nick Wenmaekers werden tien bloedgevers in de bloemetjes gezet met als uitschieter Etienne Haers die reeds 175 maal bloed doneerde. Negen cursisten kregen tenslotte hun brevet na het volgen van de jaarlijkse gratis EHBO-cursus voor de bevolking van Knokke-Heist.

Een oproep naar nieuwe bloedgevers en vrijwilligers
In de toespraken werd de nadruk gelegd op het belang van de bloedinzamelingen. Ondanks de vele mediacampagnes blijkt nog steeds dat slechts 3% van de Vlamingen bloed geeft, en dat terwijl 70% wel eens bloed nodig heeft volgens voorzitter Linda Sabbe. Daarom blijft onze plaatselijke afdeling van het Rode Kruis volop inzetten op hun bloedinzamelingen in Knokke en Westkapelle. Zo mochten ze in totaal bij de bloedinzamelingen van januari 2023 132 bloeddonoren ontvangen waarvan 9 nieuwe, een heel mooi resultaat voor onze gemeente.

Bloedgever
Ook qua instroom van nieuwe vrijwilligers uit de gemeente Knokke-Heist zie het Rode Kruis sinds enkele jaren een terugval. “Steeds meer jonge mensen verlaten onze gemeente, en laat dat nu net de doelgroep zijn waarin we een tekort aan vrijwilligers hebben” zegt pers- en communicatieverantwoordelijke Peter Warlop. “Dit zou op lange termijn wel eens voor problemen kunnen zorgen. Zo zien we op provinciaal vlak dat steeds vaker afdelingen fusioneren, nauwer samenwerken, of er helemaal moeten mee ophouden. Daarom zou ik via deze weg een oproep willen doen aan de bevolking van Knokke-Heist om te overwegen zich aan te sluiten bij het Rode Kruis als vrijwilliger. Iedereen krijgt een degelijke professionele opleiding waarna je kan kiezen in welke discipline je je nuttig kan maken “ aldus Peter.

Kandidaturen zijn welkom op pr@knokke-heist.rodekruis.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.