Home > Rode Kruis-gezicht Camille present in Waregem voor start pleisterverkoop

Rode Kruis-gezicht Camille present in Waregem voor start pleisterverkoop

Geschreven op 18 april 2024 om 07:33 door Mario De Wilde

Vanaf vandaag en tot en met donderdag 2 mei verkopen de vrijwilligers van de 217 lokale afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen voor de 2de keer pleisters. Net zoals vorig jaar is het een grote witte pleister waar je zelf kleinere pleisters kan afknippen. De verpakking is nu ook hersluitbaar met een ziplock-sluiting. De pleisters kosten 10 euro en die gaat integraal naar de werking van de lokale Rode Kruisafdelingen. Daarmee investeren wij bijvoorbeeld in lesmateriaal voor eerstehulpopleidingen, ambulances, materiaal voor hulpposten of in onze sociaal geëngageerde activiteiten.

Zangeres Camille is de ambassadrice van deze pleisteractie van Rode Kruis-Vlaanderen en haar stripfiguurtje prijkt ook op de pleisterverpakking. Camille steunt de actie met groot enthousiasme en kocht vandaag officieel de 1ste pleister van 2024!

Camille: “Ik ben super vereerd om ambassadrice te zijn van de pleisteractie van Rode Kruis-Vlaanderen. Het Rode Kruis is een fantastische organisatie die zich dag en nacht inzet om mensen te helpen. Met de pleisteractie kunnen we samen een verschil maken en de werking van de lokale Rode Kruisafdelingen steunen. Ik roep dan ook iedereen op om een pleister te kopen en zo de lokale afdelingen te steunen!”

Na meer dan 60 jaar stickers verkopen, gooide Rode Kruis-Vlaanderen het in 2023 over een andere boeg. Duizenden vrijwilligers verkochten toen voor het eerst pleisters, een nuttig product met een duidelijke link naar Rode Kruis-Vlaanderen. Met succes: er werden bijna 400.000 stuks verkocht, goed voor een opbrengst van zo’n 4 miljoen euro. Met Camille als ambassadrice, hoopt Rode Kruis-Vlaanderen dit jaar minstens even goed te doen.

Isabelle Bouckaert, afdelingsvoorzitter Rode Kruis-Waregem-Anzegem: “Om te blijven helpen op evenementen, in woonzorgcentra en meer algemeen in de samenleving met cursussen eerste hulp hebben wij als lokale afdeling de inkomsten van de pleisterverkoop nodig. Op die manier kunnen we blijven investeren in onze lokale hulpverlening. Het jeugdig enthousiasme en de populariteit van ambassadrice Camille zullen dit jaar ongetwijfeld bijdragen aan een succesvolle verkoop.”

Warme oproep om lokale afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen te steunen
De Rode Kruispleisters zijn vanaf vandaag, donderdag 18 april tot en met donderdag 2 mei 2024 te koop over heel Vlaanderen. Zoals steeds zullen onze Rode Kruisvrijwilligers ze op de traditionele plaatsen verkopen. In Waregem en Anzegem kan je onze vrijwilligers terugvinden op kruispunten en in enkele supermarkten. Ook de aankoop online via www.koopdepleister.be is mogelijk. De pleister kost 10 euro.

Wil je de lokale Rode Kruisafdeling steunen en kwam je nog geen vrijwilliger tegen onderweg? Dan kan dat uiteraard met een gift via https://rodekruis.be/gift-afdeling en kiezen voor Waregem of Anzegem.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.