Home > Rit met Office On Wheels kantoorbus ook voorzien in mobiliteitsbudget

Rit met Office On Wheels kantoorbus ook voorzien in mobiliteitsbudget

Geschreven op 17 januari 2019 om 17:06 door Mario De Wilde

BAAV-Busworld uit Roeselare meldt dat vanaf 1 maart het mobiliteitsbudget wellicht in gang zal treden. Vanaf dan kan een werknemer zijn bedrijfswagen inruilen voor duurzamere mobiliteitsoplossingen. Concreet zal hij het jaarbudget van die bedrijfswagen kunnen besteden aan een waaier van andere, meer ecologische vervoersmodi. Een rit met een Office On Wheels kantoorbus is er daar één van.

Duurzame vervoermiddelen.
Citaat uit het wetsvoorstel: “De derde rubriek beoogt het georganiseerde gemeenschappelijke vervoer. Georganiseerd gemeenschappelijk vervoer is niet noodzakelijk door de werkgever georganiseerd: dat kan door de werkgever of door een groep werkgevers of door derden. Zo worden de zgn. kantoorbussen er bij wijze van voorbeeld ook mee bedoeld.” Einde citaat. Het volgende scenario is dan ook perfect realistisch: een werknemer kiest voor een kleinere bedrijfswagen die minder uitstoot en gebruikt deze in het woon-werkverkeer enkel nog om zich naar de halte van een Office On Wheels kantoorbus te begeven. De rest van zijn mobiliteitsbudget, namelijk het verschil in kostprijs tussen zijn eerste en tweede wagen, spendeert hij aan kantoorbusritten. Minder pendel- en filestress, minder uitstootgassen en minder tijdverlies. Als je je laat rijden in een kantoorbus, kan je immers nuttige activiteiten doen, zoals werken op je laptop of de krant lezen met een kopje koffie. Office On Wheels staat in ieder geval dagelijks paraat met haar negen vaste lijnen om werknemers, die via het mobiliteitsbudget beroep zouden doen op haar diensten, op een duurzame en aangename manier naar de werkplek te brengen.
Over Office On Wheels
Office On Wheels is oorspronkelijk ontstaan als initiatief van BAAV (Beroepsfederatie van Autobus- en Autocarondernemers) met ondersteuning van VLAIO en Antwerp Management School (het vroegere VIM), en is ondertussen uitgegroeid tot een kwaliteitslabel dat ter beschikking wordt gesteld aan de autocarondernemers die zich samen achter het project Office On Wheels hebben gezet. Alle leden van het samenwerkingsverband, zijnde twaalf autobus- en autocarondernemingen en partners, engageren zich tot een hoge servicegraad naar bedrijven en werknemers toe. Op die manier wensen ze actief bij te dragen aan een oplossing voor de actuele mobiliteitsproblematiek.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.