Home > Rik Minne, voorzitter Sint-Jansgilde, wint de Cultuurprijs Langemark-Poelkapelle 2023

Rik Minne, voorzitter Sint-Jansgilde, wint de Cultuurprijs Langemark-Poelkapelle 2023

Geschreven op 29 maart 2024 om 08:38 door Mario De Wilde

De cultuurraad van Langemark-Poelkapelle bekroont sinds 2019 een vereniging of een persoon die zich verdienstelijk heeft ingezet op het vlak van cultuurbeoefening of cultuurspreiding. Voor het jaar 2023 valt de eer aan Rik Minne, voorzitter van De Sint-Jansgilde in Langemark. In 2019 was Georges Vandromme de allereerste winnaar met zijn uitgebreide publicaties rond erfgoed in Langemark-Poelkapelle, in 2020 werd Ignace Thoma gekozen en – wegens corona – pas een jaar later in de bloemetjes gezet, voor zijn jarenlange inzet rond leesbevordering. In 2022 kozen we voor kunst en kreeg kunstenaar Jef Dekeyser de Cultuurprijs 2021. Tuinhier Langemark-Poelkapelle liep vorig jaar weg met de cultuurprijs.

Alle vormen van creatieve vaardigheden komen in aanmerking voor de Cultuurprijs. Deze keer zetten we de spot op de podiumkunsten en mocht Rik Minne op 26 maart de Cultuurprijs in ontvangst nemen.
Rik Minne is 45 jaar lid van de Koninklijke toneelvereniging “De Sint-Jansgilde” waarvan hij ondertussen ook al 23 jaar voorzitter is. Onder zijn invloed is de toneelvereniging afgestapt van een vaste huisregisseur en wordt er gewerkt met een beurtrol van meerdere regisseurs, wat steeds resulteerde in vernieuwende toneelstukken. De Sint-Jansgilde staat al jaren garant voor geestige en frisse stukken met tempo.

In de laatste 20 jaar is de Sint-Jansgilde gegroeid van vier voorstellingen en 750 toeschouwers naar 9 voorstellingen met meer dan 2000 toeschouwers. Rik coördineert in het toneel een team van 30 tot 35 personen bestaande uit acteurs, decorbouwers, bar, grime,…. en speelt zelf ook steeds een van de hoofdrollen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.