Home > RFC Mandel United lijkt grootste soap in Belgisch voetbal te worden. President (?) Mbo Mpenza reageert

RFC Mandel United lijkt grootste soap in Belgisch voetbal te worden. President (?) Mbo Mpenza reageert

Geschreven op 9 augustus 2022 om 10:15 door Mario De Wilde

Het moeras rond RFC Mandel United lijkt alsmaar dieper te worden. Om de haverklap sturen de aandeelhouders euforische berichten de wereld in, dan zou er gespeeld worden in Izegem, dan weer in Moeskroen of toch weer elders. De zowat 500 jeugdspelers kunnen straks wel hun competitie starten. Een nieuwe vzw met bezorgde ouders en trainers wil de toekomst van het jeugdvoetbal in Izegem verzekeren. Steven Van Schuerbeeck, vzw Izegem Voetbalt: “Laat ons alsjeblieft niet in de steek en doe waar jullie zich voor geëngageerd hebben.”

Een noodkreet aan het adres van de nieuwe investeerders bij Mandel United. De onzekerheid over de toekomst van de club groeit elke dag, want de meer dan 400.000 euro komt er voorlopig niet. En de deadline is zondag. ’t Is dan ook onduidelijk of de eerste ploeg aan het seizoen kan beginnen. De jeugdploegen starten wel zeker. Wie de nieuwe investeerders zijn, weet eigenlijk niemand. Mbo Mpenza is voorzitter, maar ook hij mag of kan voorlopig niets kwijt, al gaf hij gisteren toch plots een (vage) reactie: “Voetbal heeft geen kleur en is van niemand. Dat is een van de redenen waarom we van deze sport houden, aangezien het ons leidt tot debatten waar iedereen gelijk of fout heeft 😉 De afgelopen weken heb ik veel berichten ontvangen over het project van RFC Mandel United. Mijn doel was om niet te spreken totdat alles 100% duidelijk is, maar ik zie mezelf genoodzaakt te reageren nadat ik veel valse woorden heb gelezen en gehoord over mijn situatie in Mandel.”

“Enkele weken geleden nam de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van Mandel United contact met mij op en stelde mij een voorstel voor en het mandaat van president. Een mandaat dat ik onder bepaalde voorwaarden heb aanvaard. Een daarvan is dat het project dat de meerderheidsaandeelhouders en minderheidsaandeelhouders willen opzetten sportief en financieel realistisch is. Als ik me vandaag nog niet heb aangemeld in Izegem of tijdens een persconferentie, dan is dat om de simpele reden dat ik nog niet officieel voorzitter ben van de nieuwe RFC Mandel United. Dat zal ik alleen zijn als het project stabiel en betrouwbaar is op alle vlakken. Ik kijk er naar uit om je te zien en met je te praten!” 🤝 Mbo Mpenza

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.