Home > Reuzenrad The View is sinds gisteren opvallende eyecatcher in Nieuwpoort

Reuzenrad The View is sinds gisteren opvallende eyecatcher in Nieuwpoort

Geschreven op 29 mei 2024 om 07:21 door Mario De Wilde

Gisteren werd het reuzenrad The View in Nieuwpoort-Bad officieel geopend. Het 50 meter hoge reuzenrad draait tot en met donderdag 5 september zijn rondjes op het Loodswezenplein. Op het hoogste punt kun inzittenden genieten van een panoramisch zicht op Nieuwpoort en de Noordzee.
Nieuwpoort-Bad heeft er deze zomer een opvallende blikvanger bij: The View. Het reuzenrad staat normaal gezien bij het Centraal-Station in Antwerpen maar door werken daar verhuist de attractie tijdens de zomer naar zee.

The View staat op de Zeedijk in Nieuwpoort, op het Loodswezenplein aan de Havengeul. Het gevaarte is maar liefst 50 meter hoog en beschikt over 36 gondels waarin telkens 8 personen kunnen plaatsnemen.
Burgemeester Geert Vanden Broucke is bijzonder opgetogen over de komst van het rad naar Nieuwpoort: “Met The View krijgt het zomerseizoen in Nieuwpoort net dat tikkeltje extra. We zijn de uitbater dan ook bijzonder dankbaar dat hij onze stad heeft uitgekozen als uitvalsbasis van het reuzenrad voor de komende maanden. The View is een mooie aanvulling op onze rijkgevulde zomerkalender en zal ongetwijfeld veel mensen weten te bekoren. Tijdens een ritje krijg je een uitzonderlijk zeezicht en een adembenemende kijk op Nieuwpoort en de weidse regio. Je ervaart onze stad als nooit tevoren.”

Vanaf 11 jaar betalen passagiers 10 euro per persoon per rit. Voor kinderen van 2 tot 10 jaar bedraagt de prijs 6 euro. Tot 2 jaar is een ritje op The View gratis. De Nieuwpoortse scholen krijgen de mogelijkheid om gratis met The View mee te gaan.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.