Home > Resten middeleeuwse woningen gevonden tijdens opgravingen in Atlantikwall Raversyde

Resten middeleeuwse woningen gevonden tijdens opgravingen in Atlantikwall Raversyde

Geschreven op 10 mei 2024 om 06:57 door Mario De Wilde

Tijdens archeologische opgravingen op het provinciedomein Atlantikwall Raversyde zijn resten aangetroffen van drie middeleeuwse woningen. Daarnaast zijn er ook sporen aangetroffen van een grachtenstructuur, een ingerichte drinkpoel voor dieren en verschillende dierengraven. Het biedt nieuwe inzichten op de structuur van het dorp, en de verschillende functies. Er werden verschillende vondsten gedaan, onder andere netverzwaringen voor de netten van de vissers, munten, en uiteraard ook aardewerk. Daarnaast werden ook wat bomkuilen aangetroffen, uit de Eerste of Tweede Wereldoorlog.

Verbouwingswerken anno 1465
In het Provinciedomein Atlantikwall Raversyde werden de verbouwingswerken opgestart rondom het ondertussen gesloten museum ANNO 1465. Het verhaal van het verdwenen middeleeuwse dorp Walraversijde zal er in de toekomst op een andere manier verteld worden. Naar aanleiding van deze werken worden er sinds maandag 6 mei archeologische opgravingen uitgevoerd. Het betreft de meest grootschalige opgraving op de archeologische site Walraversijde sinds begin jaren 2000.

De site is een van de best bewaarde archeologische sites in Vlaanderen, zeker aan de kust. Je vindt er de resten van de vissersnederzetting Walraversijde, dat doorheen de eeuwen volledig verdwenen is, maar archeologisch nog uitzonderlijk goed bewaard is gebleven. De site beleefde zijn hoogtepunt in de 15de eeuw, maar ging daarna langzaam ten onder, door economische problemen en oorlogen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.