Home > Restauratiewerken Amandine verlopen vlot, met de hulp van Oostendse schilder Tommelein

Restauratiewerken Amandine verlopen vlot, met de hulp van Oostendse schilder Tommelein

Geschreven op 6 oktober 2022 om 15:36 door Mario De Wilde

De schilderwerken aan de romp en het dek van de laatste IJslandvaarder Amandine zijn bijna klaar. Als kers op de taart werd de naam van het schip op de romp geschilderd. Burgemeester Bart Tommelein kreeg de eer om de eerste letter te schilderen. Na de renovatie eind jaren ‘90, werd het schip helemaal gezandstraald en kreeg de laatste IJslandvaarder nu ook een nieuwe verflaag. Het slotstuk van de schilderwerken was het schilderen van de naam. Na deze schilderwerken zal de stelling verwijderd worden, starten de werken om alle tuigage terug op het dek te plaatsen en zijn er nog verschillende laswerken in de machinekamer.

Burgemeester Bart Tommelein: “Het is een hele eer om de naam van het schip mee te mogen schilderen. De Amandine is een echt symbool van Oostende. Dankzij deze noodzakelijke werken zorgen we dat het historische schip klaar is voor de toekomst.” Einde van de werken zijn voorzien eind november, daarna zal men het schip kunnen bezichtigen tijdens enkele opendeurweekends.

Over de Amandine

De laatste IJslandvaarder is definitief op het droge getrokken. Het schip geeft je een goed idee van het ruige leven aan boord van een IJslandvaarder. Verschillende scènes beelden de activiteiten op de boot uit.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.