Home > Restaurants Hashtag Food, Cantine Copine en ’t Nieuw Walnutje uit Brugge maakten beste pompoengerecht

Restaurants Hashtag Food, Cantine Copine en ’t Nieuw Walnutje uit Brugge maakten beste pompoengerecht

Geschreven op 7 december 2022 om 08:15 door Mario De Wilde

In de voorbije maand november namen veertien chefs de uitdaging aan om aan de slag te gaan met het seizoensgebonden product ‘pompoen’. Van crèmes tot crumbles, van stoven tot poffen. De restaurantbezoekers kregen heel wat bereidingen voorgeschoteld en konden tijdens de maand november zelf hun ervaringen delen. De vijf publieksfavorieten werden bezocht door een jury, die Hashtag Food, Cantine Copine en ’t Nieuw Walnutje als laureaten uitriep.

Met Chef Locale zet het Brugse Food Lab, samen met tal van partners, Brugse restaurants in de kijker die kiezen voor seizoensgebonden en lokale voeding. Tijdens de maand november namen veertien chefs de uitdaging aan om met het seizoensgebonden product ‘pompoen’ aan de slag te gaan. Bezoekers van de deelnemende restaurants konden tijdens deze maand hun ervaring delen. De pompoen-recepten van de vijf publieksfavorieten werden opgenomen in een receptenboekje en geproefd door een jury. De jury quoteerde op smaak, beleving, presentatie en duurzaamheid. Uit de vijf publieksfavorieten koos een onafhankelijke jury drie laureaten: Hashtag Food, Cantine Copine en ’t Nieuw Walnutje. “Al de ingrediënten zijn afkomstig uit het Brugse Ommeland en er komt geen voedselverlies aan te pas. Zo gebruikten wij de butternut-pompoen van schil tot pit,” vertelt Glenn Vanden Broucke van ’t Nieuw Walnutje.

De laureaten kregen naast de titel van ‘Chef Locale’ ook een shoptegoed aangeboden door Boer Bas (Jens Mouton) die al langer geen geheim maakt van zijn voorliefde voor lokale, seizoensgebonden en biologische producten.

Minou Esquenet, schepen bevoegd voor Klimaat: “Met Chef Locale lagen er 14 duurzame pareltjes op het bord van evenveel Brugse restaurants. Binnen de duurzame voedselstrategie van Stad Brugge willen we stevige bruggen slaan tussen onze talentvolle Brugse chefs, inwoners en lokale producenten. Want lokale- en seizoensgebonden producten zijn niet enkel enorm lekker en voedzaam, ze helpen ook om de CO2-uitstoot te verminderen. De heerlijke recepten van de Brugse topkoks van Chef Locale tonen aan dat smakelijke en gezonde gerechten hand in hand gaan met eerlijk en lokaal geproduceerd voedsel.”

Chef Locale is een project van het Brugs Food Lab in samenwerking met Westtoer, Dienst klimaat, De Broodsmid, Flavourite, Circular Hub, De Republiek, Horeca Brugge, Lekker van Hier en Guido Francque. Het project wordt ondersteunt door de projectoproep BruggeNaarMorgen.

Zelf de laureaten bezoeken? Dit is alvast hun gerecht.
Cantine Copine – Steenkaai 34S, 8000 Brugge– www.cantinecopine.be


’t Nieuw Walnutje – Walplein 3, 8000 Brugge– www.tnieuwwalnutje.be

Hashtag Food – Scheepsdalelaan 37, 8000 Brugge – hashtagfood.eatbu.com

1 reactie

Lander
Geschreven op 2022-12-07 09:13:34
Top!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.