Home > Restaurant Caillou beheerst ‘Slow Coffee’ tot in de perfectie. Met dank aan Chocolatier M en Cafuné

Restaurant Caillou beheerst ‘Slow Coffee’ tot in de perfectie. Met dank aan Chocolatier M en Cafuné

Geschreven op 27 januari 2020 om 23:09 door Mario De Wilde

Al sinds de opening begin oktober 2019 van Restaurant Caillou wilde chef Sander een uniek moment creëren op het einde van de maaltijd. En dus speelde bij met het idee om naast de gewone koffie ook ‘slow koffie’ te serveren. De Knokse chef ging daarvoor in zee met twee gedreven specialisten die elk in hun vak de top zijn. Het ging om David Maenhout van Chocolatier M uit Knokke en Cafuné Micro Roastery uit Brugge. De koffie wordt aan tafel opgegoten en op perfecte temperatuur ingeschonken. Cafuné brandt de bonen volledig naar wens van Sander Van de Walle, chef van Caillou, en maalt deze nadien volgens de gewenste fijn- grofheid wat voor een ware koffiebeleving zorgt.

Vrij vertaald staat dit koffiemoment symbool voor alles wat met passie, liefde en vooral tijd te maken heeft. Beschouw het als een totaalbeleving waarnaast passie ook uiterste precisie belangrijk is om tot een perfecte smaakbalans in de koffie te komen. Om dit speciale moment van onthaasten en genieten te komen, werd ook gezocht om de begeleiding bij de koffie op maat te maken. Door zijn jarenlange ervaring in Sel Gris, koos Sander vrijwel meteen om met Chocolatier M in zee te gaan. En dus werd verder gebrainstormd en uitgezocht welke pralines het best bij de Slow Coffee zouden matchen. Welke smaaklink het beste met dat soort koffiebonen overeenstemde. Naast kwaliteit en lekkere smaken was er ook speciale aandacht voor het design van de pralines. Momenteel worden in Restaurant Caillou volgende drie Slow Coffees aangeboden: Rwanda-Mushonyi-Isimbi met toetsen van zeste van mandarijn, limoen en bruine suiker, Rugori Kirenzi (Burundi) met toetsen van abrikoos en bruine suiker en tenslotte Slopes of 8 (Kenia) met een lichte bessensmaak en bruine suiker. Wie een onvergetelijk koffiemoment wil ervaren, zal zich deze Slow Coffee nooit beklagen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.