Home > Renovatie neoclassicistische stapelhuis Entrepot in Oostende krijgt stilaan vorm

Renovatie neoclassicistische stapelhuis Entrepot in Oostende krijgt stilaan vorm

Geschreven op 12 juli 2022 om 09:36 door Mario De Wilde

‘Haven Oostende bouwt aan de toekomst!’: met deze slogan kondigde Haven Oostende in oktober 2021 de officiële start aan van de renovatie van het Stapelhuis Entrepot. Het gebouw, gelegen aan de Oostkaai van het Vlotdok, werd in 1908 opgetrokken in monumentale neoclassicistische stijl en wordt nu gerenoveerd en herbestemd. Het gebouw krijgt een economische bestemming en behoudt de link met de maritieme bedrijvigheid.

De binnenkant van het gebouw werd volledig afgebroken en in maart stonden enkel de vier buitenmuren nog recht. Die vier gevels worden volledig gerestaureerd en binnen wordt alles compleet vernieuwd.

De werken zijn ondertussen in een nieuwe fase beland. Na de grond- en afbraakwerken is nu het moment aangebroken waarop het historisch gebouw terug opgebouwd wordt. Net voor het bouwverlof is binnenin het gebouw het plateau gegoten en kan men beginnen aan de werken bovengronds. De renovatie van het Stapelhuis Entrepot verloopt dus volledig volgens schema.

Stapelhuis Entrepot wordt in de loop van 2023 de thuisbasis van nieuwe bedrijven die zullen meebouwen aan de toekomst van Haven Oostende. De bedrijfsruimtes worden casco afgewerkt in een hedendaagse stijl zodat de bedrijven die er zich vestigen hun eigen indeling kunnen bepalen. Er zijn nog kantoorruimtes beschikbaar. De bovenste verdieping wordt wel volledig ingericht met onder andere een seminarieruimte met een fenomenaal uitzicht op de havengeul.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.