Home > Reminders aan een roadtrip in West-Vlaanderen

Reminders aan een roadtrip in West-Vlaanderen

Geschreven op 25 oktober 2021 om 12:22 door Mario De Wilde

België heeft heel wat moois te bieden, waaronder de provincie West-Vlaanderen. In deze blog lijsten we onze favoriete plekjes in West-Vlaanderen op. En tijdens je leuke roadtrip, zoek je natuurlijk leuke souvenirs die je nog lang doen terugdenken aan die fijne vakantie.

Kaartje met natuurfoto

Heb je een fijne trip doorheen West-Vlaanderen gemaakt? Dan heb je ongetwijfeld heel wat moois gezien dat je kan verwerken in zelfgemaakte souvenirs. Hoe ga je aan de slag? Ten eerste vind je in heel West-Vlaanderen prachtige natuur. Zeker in het Zwin zijn er heel wat bijzondere vogels en verschillende vogelsoorten om te fotograferen. Het Zwin is namelijk een prachtig natuurdomein in het meest oostelijke puntje van West-Vlaanderen. Het is een lagune van 159 hectare met duinen en zoutmoerassen. Over heel het domein vind je allerlei wandel- en fietsroutes terug. Perfect om een dagje uit te waaien en te genieten van een prachtig stukje natuur.

Ben jij een hobby- of een professionele fotograaf? Rep je naar het Zwin om adembenemende foto’s te maken voor je collectie of om op een kaartje te zetten. Zo maak je je kaartje extra persoonlijk door er een foto op te zetten die jij getrokken hebt.

Brugse lekkernijen

Vanuit Het Zwin zetten we koers naar één van de mooiste steden van Europa. In het historische centrum van de middeleeuwse stad Brugge geef je je ogen urenlang de kost.

Tijdens je bezoek in Brugge mag je niet vergeten om een romantisch tochtje op het water te maken. Overweeg ook zeker en vast om een gids mee te nemen. Het is magnifiek hoe gepassioneerd gidsen in Brugge praten over hun geliefkoosde stad en ze kunnen jou zeker leiden langs de mooiste bezienswaardigheden zoals het Begijnhof. Als souvenir neem je natuurlijk de lekkerste lekkernijen mee zoals Brugse sigaretjes, originele confituur uit het Landhuys en Brugse kletskoppen. Lekkere pralines vind je natuurlijk ook over heel de stad.

Vooraleer we Brugge verlaten, stoppen we toch graag nog even bij Brouwerij De Halve Maan, de thuis van de Brugse Zot en de Straffe Hendrik. Twee bieren die zeker en vast de moeite waard zijn om een keertje uit te proberen. Maak er een toffe uitstap van en trek foto’s van je gezin of vrienden, perfect om op een verjaardagskaart te zetten! Zo is een verjaardagskaart voor een man met een grappige foto met een pintje bier erg leuk om te geven. Als bonus krijgt hij ook meteen een leuke herinnering aan het bezoek aan Brugge in de bus.

Herinneringen aan de oorlog

Na het bezoek aan de brouwerij rijden we even een stuk door naar de andere kant van West-Vlaanderen. In Ieper en de omgeving vind je erg veel monumenten die doen denken aan de Eerste Wereldoorlog. We raden dan ook aan om een bezoekje te brengen aan het “In Flanders Field Museum”. Hier kom je pas echt te weten hoe de geschiedenis van deze streek bepaald is door de wereldoorlog. Het is een pakkend, maar heel mooi museum. Een broche met een klaproos voor op je jas of een mooie sleutelhanger zorgt ervoor dat je deze belangrijke ervaring nooit vergeet.

Foto NjamTV

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.