Home > Reeds 79 buurtbewoners schreven zich in voor een plons in het zwembad van de Marinebasis Zeebrugge

Reeds 79 buurtbewoners schreven zich in voor een plons in het zwembad van de Marinebasis Zeebrugge

Geschreven op 27 oktober 2021 om 17:01 door Mario De Wilde

Na de grote opkomst voor de allereerste openstelling van haar zwembad voor inwoners van Brugge gaat de Marinebasis Zeebrugge in samenwerking met de Stad dit initiatief nu ook herhalen voor zwem- en duikclubs. Afgelopen zaterdag 23 oktober stelde de Marinebasis Zeebrugge voor het eerst haar trainingsbad in de Graaf Jansdijk 1 gratis open voor de burger. Het zwembad, dat voorheen dus uitsluitend voorbehouden was voor militairen, telt 6 zwembanen (25m lang en max. diepte van +/- 3m) en kon volledig gebruikt worden. Een primeur die bijzonder in de smaak viel van vooral de lokale inwoners. Over vier tijdsloten van een uur en een kwartier waren er 79 inschrijvingen.

Een succes en achteraf waren er heel wat zwemmers die hoopten dat het trainingsbad ook in de toekomst zal worden opengesteld. Ook bij de Marine Zeebrugge waren ze heel positief over zowel het aantal bezoekers als het gebruik van het zwembad. Nu gaat de Marine in samenwerking met de Stad het initiatief ook doortrekken naar zwem- en duikclubs. Concreet gaat er op zaterdag 20 november een gratis event door voor de Brugse zwemclubs en op zaterdag 11 december één voor de Brugse duikclubs. Het betreft een try-out om de zwem- en duikclubs te laten kennismaken met het trainingsbad en daarnaast te peilen naar de interesse vanuit die clubs in extra zwemwater in Zeebrugge. Omdat het een militaire Basis betreft gelden er wel strikte veiligheidsvereisten. Een tijdslot reserveren kan door te mailen naar Oona.Mus@Brugge.be

“Het zou zonde zijn om deze kans niet te benutten”, aldus schepen van Sport Franky Demon. “Er was al langer vraag naar een zwembad in Zeebrugge en door samen te werken met de Marine kan dat ook op een duurzame manier gebeuren.”
Als ook de events met de zwem- en duikclubs meevallen bestaat de kans dat het trainingsbad op regelmatige basis wordt opengesteld.

Via deze link kan het vernieuwde trainingsbad al eens verkend worden: https://www.openbedrijvendagvirtueel.be/virtual-tour/belgische-marine/zwembad?source=map

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.