Recordzomer voor Daniels Azuur uit Blankenberge: ruim kwart meer mosselen
Een verrassing is het zeker niet, maar het doet toch altijd goed om het te citeren: het voorbije kwartaal bond de Belgische consument maar al te graag het servet aan voor een portie lekkere mosselen. Bij Daniels Azuur uit Blankenberge spreken ze ronduit van een historisch record. Arne Verleye, verantwoordelijke voor de aan- en verkoop van Daniels Azuur: “Dit voorjaar hadden we een prachtig Deense mosselen (n.v.d.r.: hangcultuur) die uitstekend van vleesgewicht waren en we kregen een massa positieve reacties daarop. We konden bovendien heel snel leveren, mede door nieuwe inpaklijn in Denemarken. Door het warme weer en de goede kwaliteit die Nord Contact uit Yerseke garandeerde, draaien we nu al 20 tot 25 % meer omzet. Sommige weekends leverden we 8 ton mosselen. Ook de komende weken en maanden kondigen zich nog heel goed aan.” Alex Van Houte van Nord Contact woont vlak over de Nederlandse grens en weet dus als geen ander dat Vlamingen enkel topkwaliteit op hun bord willen: “Daniels Azuur was in 2015 onze eerste klant in België en levert nagenoeg de gehel Oostkust. Opvallend was de vroege start op 18 juni jl. met uitstekende kwaliteit. Hierdoor konden restaurants, viswinkels en groothandels al vroeg starten met de verkoop van mosselen. Het prachtige weer zorgde bovendien voor drie historische topmaanden (t/m 15/08) voor de horeca. Veel groothandels en restaurants spreken van een verkoopstijging van 25% à 30%.”
Ingebakken traditie
Thierry Van Rijswijck en Vanessa Joye runnen sinds mei vorig jaar hun populair restaurant Paname op de Zeedijk in De Haan. Mosselen kan je in Paname kiezen uit een zevental bereidingswijzen al blijft Mosselen Natuur nog steeds veruit het meest gekozen. Thierry: “Mensen die naar onze kust komen en lekker willen tafelen, kiezen bijna altijd voor mosselen. Het zit echt in onze Bourgondische traditie ingebakken. Ook de volgende maanden kondigen zich nog heel goed aan, wat mosselen betreft. Afgelopen weekeinde was het volop zonnig weer en dan weten we dat we weer massaal mosselen moeten bestellen bij Daniels Azuur.”