Home > Recordaantal bloemen (122.059) in de Brugse buurten

Recordaantal bloemen (122.059) in de Brugse buurten

Geschreven op 3 mei 2024 om 07:13 door Mario De Wilde

Net als de voorbije jaren zijn de Bruggelingen ook dit jaar enthousiast om hun stad op te fleuren. De aanvragen voor de bebloemingsactie stevenen af op een recordaantal. Vorig jaar werd de kaap van 100.000 al overschreden. Dit jaar doen ze er nog eens ruim 20.000 erbij en gaan ze in Brugge voor een absoluut record van 122.059 bloemen.

”Met deze actie brengen we mensen in de buurt met elkaar in contact. Zo werken buurtbewoners samen om de straat of buurt fleuriger en gezelliger te maken”, zegt schepen van Preventie Mathijs Goderis. “Op deze manier stimuleren we verbondenheid in de straat of buurt. Dit gebeurt nu in de 212 verschillende Brugse buurten die dit jaar bloemen hebben aangevraagd. En met succes! We kloppen dit jaar het record af op 121.947 bloemen! Er werden maar liefst 37.362 rode hanggeraniums en 84.697 roze, witte en paarse petunia’s uitgedeeld, die de Brugse straten zullen opfleuren. Het enthousiasme om bloemetjes buiten te zetten blijft groeien.”

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Bloemen zorgen voor kleine momenten van geluk. Daarom maakt ieder bloemetje in de straat voor mij het verschil. Je zet letterlijk je buur en de voorbijganger in de bloemetjes en het zorgt voor een opfleuring van de volledige buurt. Het zijn niet alleen de gekende buurtcomités die een aanvraag konden doen maar ook straten waar tot op vandaag nog geen comité actief was. Dit betekent dat veel nieuwe mensen met elkaar in contact kwamen én dat het initiatief aanslaat: de Bruggelingen zijn enthousiast over meer kleur in de straat.”
Fleurige stad
Burgemeester Dirk De fauw: “Brugge zal er straks nog mooier uitzien. De bloemetjes die we hier vandaag uitdelen, zorgen voor een kleurrijke en fleurige aanblik van de huizen in Brugge en al haar deelgemeenten. Ik bedank dan ook graag alle stadsmedewerkers die jaar na jaar hun schouders onder deze bebloemingsactie zetten.”
“De bebloemingsactie is een samenwerking tussen de vrijwilligerscentrale van Stad Brugge en de medewerkers van Openbaar domein. Zij stellen alles in het werk om de aankoop en verdeling rond te krijgen. Onze gedreven medewerkers zullen ook dit jaar alles tot een goed eind brengen. Zij verdienen mijn lof voor hun inzet. De bloemetjes worden vanuit de serres van Openbaar Domein verdeeld. Kleinere aanvragen kunnen overmorgen, op zaterdag 4 mei, opgehaald worden door de buurtcomités zelf. De grotere aanvragen worden deze week tot bij de buurten gebracht”, zegt schepen Mercedes Van Volcem.
Bedankt buurtcomités
“Met de bebloemingsactie willen we als stadsbestuur ook de buurtcomités bedanken voor de inzet die ze jaar in jaar uit tonen voor hun buurt. Het werk dat deze mensen vrijwillig doen voor hun buurt is van onschatbare waarde. We zien ook dat buurtcomités, activiteiten in de buurt en in het algemeen contact met de buren een heel goede invloed heeft op het welbevinden van mensen in de eigen buurt”, aldus schepen Mathijs Goderis.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.