Home > Recordaantal bezoekers voor belevingscentrum HEY in Knokke-Heist

Recordaantal bezoekers voor belevingscentrum HEY in Knokke-Heist

Geschreven op 26 augustus 2022 om 13:49 door Mario De Wilde

Eind juni 2022 opende het belevingscentrum HEY in Knokke-Heist de deuren. Dé plek om alles te ontdekken over de prachtige badplaats Knokke-Heist. Ondanks de zonnige zomer, mocht deze indoor-attractie maar liefst meer dan 3000 bezoekers ontvangen. Zelfs bij mooi weer is het aangenaam vertoeven in HEY, want je kan tussen het bezoek door heerlijk verpozen in de centrale tuin. Maar het is en blijft uiteraard de perfecte indoor-activiteit, want vooral op de enige regendag tijdens de zomervakantie was het behoorlijk druk.

Lovende reacties
In HEY ontdek je alles over het toen, nu en straks van Knokke-Heist. Unieke museale technieken brengen klassieke erfgoedstukken tot leven. Op die manier leren de bezoekers Knokke-Heist op een leuke manier kennen. De hele kustlijn van de gemeente wordt ruim toegelicht aan de hand van teksten, audio en verrassende objecten. Zowel voor inwoners, tweedeverblijvers als toeristen is het een leuke manier om meer te weten te komen over de gemeente. De reacties van de bezoekers zijn lovend: “Zelfs als inwoner heb ik nieuwe dingen ontdekt over mijn eigen gemeente. Ik wist niet dat hier in de jaren ’50 een zoo was”. “Je leert Knokke-Heist op een andere manier kennen, meteen na mijn bezoek ben ik de befaamde Babelutte gaan proeven”, aldus een enthousiaste bezoeker.

Laatste kans om gratis te bezoeken
De hele zomer lang was het belevingscentrum gratis te bezoeken. Wie dat nog wil, moet snel zijn, want vanaf 1 september 2022 wordt het betalend. Inwoners van Knokke-Heist krijgen wel elk eerste volledige weekend van de maand de kans om het belevingscentrum gratis te bezoeken. Ook op zondag 11 september 2022 kan iedereen HEY gratis bezoeken tijdens Open Monumentendag. Die dag organiseert het belevingscentrum een unieke gidsbeurt in Knokke Dorp en op de kunstsite van Luc Peire. Alle info is terug te vinden op Hey – Belevingscentrum (knokke-heist.be)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.