Home > Ray Lodens (19) uit Knokke-Heist pakt zilver op W.K. Ju Jitsu jeugd in Kazachstan

Ray Lodens (19) uit Knokke-Heist pakt zilver op W.K. Ju Jitsu jeugd in Kazachstan

Geschreven op 31 augustus 2023 om 09:19 door Mario De Wilde

Van 22 augustus tot en met 25 augustus 2023 vond het ju-jitsu jeugd wereldkampioenschap plaats in Astana, Kazachstan. Daarbij nam Ray Lodens (19 jaar – Ju Jitsu Kuo Lung Knokke-Heist) deel in de categorie Fighting System mannen U21. Op woensdag 23 augustus vertegenwoordigde Ray Lodens zijn land op het ju-jitsu jeugd wereldkampioenschap die plaatsvond in Astana, Kazachstan. In de categorie Fighting System mannen U21 nam hij deel in de gewichtscategorie -62kg, waar hij eerder dit jaar al derde werd op het Europees kampioenschap. Ray begon zijn dag tegen een Indiër die hij redelijk vlot langs de kant kon zetten. Na 38 seconden won hij zijn wedstrijd met een ‘Full Ippon’ (een totale score waardoor de kamp vroeger eindigt) en mocht hij door naar de kwartfinale. In de kwartfinale nam hij het op tegen een Kazach, een te duchten tegenstander aangezien hij voor thuispubliek kon vechten. Op het einde van het gevecht won Ray op punten met een eindstand van 10-17.

Later in de halve finale trof Ray een Rus die eerder in het kampioenschap de Europese kampioen kon uitschakelen, geen gemakkelijke klus dus. Ook hier kon Ray zijn supervorm doortrekken en won hij op punten met een eindstand van 15-27.

Na drie gewonnen wedstrijden mocht Ray zich opmaken voor de finale van het ju-jitsu jeugd wereldkampioenschap. In de finale wachtte opnieuw een Rus, die eerder ook een perfect parcours had kunnen afleggen tot in de finale. Ook hier werd de wedstrijd beslist op punten, maar was het de Russische tegenstander die aan het langste eind trok. De eindstand was 16-10 in het voordeel van de Rus.

Na deze prestatie mag Ray zeker praten over een geslaagd jaar na zijn Belgische titel, bronzen medaille op het EK en zijn zilveren medaille op het WK. Aangezien hij nog maar 19 jaar is, heeft hij volgend jaar nog een laatste kans om deel te nemen in de U21 vooraleer hij de overstap moet maken naar de adults-categorie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.