Home > Proza op 34 locaties tot kunst verheven: nergens als in Male zo mooi beschreven

Proza op 34 locaties tot kunst verheven: nergens als in Male zo mooi beschreven

Geschreven op 22 januari 2024 om 14:25 door Mario De Wilde

De tweede editie van de poëzieweek in Male is zopas gestart. En het loont zeker de moeite om de stukjes proza op de etalages te gaan ontdekken en bewonderen. Het hele project werd deze namiddag feestelijk bij Supermarkt Alvo aan de Brieversweg in Male bij Brugge. De editie van dit jaar bestaat uit een poëzieroute, die individueel kan worden bewandeld langs ramen met gedichten van lokaal dichttalent. “Dat zijn 34 locaties verdeeld over de Brieversweg, Malehoeklaan, Vijversdreef, Lodewijk van Malestraat, Pelderijnstraat, Maalsesteenweg, Schildknapenlaan, Moerkerksesteenweg en kruispunt met Pijpeweg tussen 25 januari tot en met 18 februari 2024”, zegt Jean-Marie Petyt, bewoner van Male en bezieler van het project.

“Wie wil proeven van de schoonheid van de woorden kan genieten van de voordracht van gedichten tijdens “Poëzie na ’t Werk” op vrijdag 26 januari a.s. vanaf 17 u tot 18 u 30 in afdeling “De Zorghe” van de stedelijke bibliotheek en tijdens “Proeven van poëzie” op zaterdag 27 januari a.s. van 9 u 30 tot 12 u in buurtcentrum Sconevelde, waar de bezoeker kennis kan maken met een selectie dichtbundels”, vult Petyt aan. “Ook is er een lekker dichtersontbijt op dinsdag 30 januari a.s. vanaf 9 u in buurtcentrum Sconevelde.”, zegt Karin Robert, één van de Maalse dichters.

De organisatie ‘Poëzieweek Male- januari 2024’ dankt Karin Robert, Heidi Bullynck, Ingrid Declerck, Ingeborg De Jonghe, Astrid Cartrysse en Ella Vermander, de jongste met haar 10 jaar, en Jean-Marie Petyt voor het leveren en mogen gebruiken van de gedichten. “Ook bedanken we de partners van Ontmoetingscentrum Sconevelde, Eveline Wulbrecht en Jonas Vanwelsenaers (Mintus) en Lies Vandebroele van BIB Brugge, afdeling Sint-Kruis en Male voor hun samenwerking. We waarderen ten zeerste ook de vrijwillige schrijvers van de gedichten op de ramen. Zij maken mee de gedichten zichtbaar op Male zodat iedereen kan proeven van Maalse poëzie”, besluit Jean-Marie Petyt nog.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.