Home > Provinciaal Hof uit Brugge trok maar liefst 17.000 bezoekers tijdens openingsweekend

Provinciaal Hof uit Brugge trok maar liefst 17.000 bezoekers tijdens openingsweekend

Geschreven op 22 april 2024 om 14:52 door Mario De Wilde

Het gerestaureerde Provinciaal Hof in Brugge, dat opent met een tiendaags Festival van de Toekomst Over Morgen, nam afgelopen weekend een vliegende start: 3.000 bezoekers op vrijdag , 6.500 bezoekers op zaterdag en op zondag passeerden nog eens bijna 7.500 mensen langs de teller aan de statige trappen op de Markt.

17.000 mensen bezochten het compleet gerenoveerde neogotische gebouw op de Markt. Ze leerden er niet alleen het gebouw opnieuw in haar volle glorie ontdekken, ze konden er ook kennismaken met tentoonstellingen, lezingen en voorstellingen die een antwoord geven op de vraag van curator Wim Opbrouck die zich tijdens het openingsfestival stelt: ‘Hoe zullen wij leven in 2050?’. Van de toekomstdozen van lagereschoolkinderen, tot installaties van kunstenaar Dries Depoorter die tot nadenken aanzetten over privacy en de ‘Eendebek’ van Panamarenko; de installaties genoten stuk voor stuk veel belangstelling.

Festival Over Morgen
De Provincie West-Vlaanderen en curator Wim Opbrouck wilden het Provinciaal Hof openen ‘met een knal’. De lezingen van Piet Goddaer of Thomas Hertog en de voorstelling van Robo Tango waren dit weekend alvast volzet. Ook voor Koen Vanmechelen, Dirk Draulans en Mieke De Ketelaere zit de provincieraadzaal deze week vol. Voor de talkshow ‘J’aime la vie’ van Wim Opbrouck met Dalilla Hermans, Mickael Karkousse (Goose), Hetty Helsmoortel, Mieke De Ketelaere en Thomas Hertog, die op zaterdag en zondag speelde voor een uitverkochte Stadsschouwburg, blijven enkel nog tickets beschikbaar op dinsdagavond 23 april.

Totaalspektakel
Een andere blikvanger van het festivalprogramma deze week is het gratis totaalspektakel op vrijdagavond 26 april. In samenwerking met het polyfone ensemble Dionysos Now van tenor Tore Tom Denys bewerkt Tsar B een hymne van de Roeselaarse 15de eeuwse componist Adriaen Willaert tot een hedendaagse versie. Tijdens de voorstelling is er videomapping op de gevel van het Provinciaal Hof met portretten van historische figuren en gewone West-Vlamingen. Er zijn twee gratis voorstellingen: om 21.30 en om 23 uur.

Het Provinciaal Hof is tijdens het festival elke dag open. Nadien kan je het Hof nog elke dag bezoeken tussen 10.30 en 18 uur, behalve op dinsdag. Meer info: www.festivalovermorgen.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.