Home > Project van Essevee krijgt grootste erkenning Koning Boudewijnstichting

Project van Essevee krijgt grootste erkenning Koning Boudewijnstichting

Geschreven op 12 mei 2020 om 18:42 door Mario De Wilde

Het sociale project van SV Zulte Waregem om een voortrekkersrol te spelen voor een drugsvrije omgeving voor jongeren heeft een flinke duw gekregen van de Koning Boudewijnstichting. Het project zet in op een positieve en veilige sfeer op en rond het veld en ontvangt de hoogste toelage uit het Fonds Jo Vanhecke. De community-werking van Essevee werkt hiervoor nauw samen met de Stad Waregem en de Werkgroep Middelenpreventie.  U hebt ze wellicht wel zien voorbijkomen: de filmpjes waarin speler Ewoud Pletinckx en gewezen De Mol-kandidaat Martijn Loosvelt laten weten dat zij geen alcohol of drugs nodig hebben om een fijne tijd te beleven. De campagne “Ik amuseer mij zonder” wil sensibiliseren voor zowel een drugsvrije beleving in het stadion als buiten het stadion.

‘Essevee wil als voetbalclub dé tussenpersoon zijn om de preventiecampagne naar de diverse doelgroepen te vertalen’ klinkt het bij welzijnsmedewerker Geert Van Assche. Ook met controles aan de ingang van het Regenboogstadion als alcoholarme acties tijdens de wedstrijden wil het project zijn doel bereiken. De sensibilisering krijgt zijn verlengde op fuiven in de regio, stedelijke feesten e.d. Al liggen die acties momenteel even stil tot in betere post-coronatijden. Verder staan workshops voor jeugdbewegingen en risicogroepen op de agenda. Het sociaal project van Essevee krijgt een financiële duw van 7.500 euro. Alleen het project van Club Brugge dat met video’s oproept tot een positieve sfeer kreeg een gelijkaardig bedrag. Voorzitter van de jury Fonds Jo Vanhecke is ex-profvoetballer Jeroen Simaeys. Hij is ook kinderpsycholoog en analist bij PlaySport. “We hebben in eer en geweten overlegd. En ik heb een goed gevoel bij alle projecten die weerhouden zijn. Dit toont aan dat de voetbalclubs hun verantwoordelijkheid willen opnemen om een goede sfeer rond het voetbalgebeuren te stimuleren” zegt Jeroen Simaeys.

Dit fonds, opgericht binnen de Koning Boudewijnstichting met de steun van de Voetbalcel AD Veiligheid & Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken, steunt jaarlijks projecten van voetbalclubs die inzetten op verbondenheid en inclusie, en/of een veilige, gezellige sfeer rondom het voetbal bevorderen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.