Home > Project ‘Memorydate’ bracht jongeren van diverse origine samen rond thema WOI

Project ‘Memorydate’ bracht jongeren van diverse origine samen rond thema WOI

Geschreven op 21 januari 2019 om 13:59 door Mario De Wilde

Afgelopen vrijdag stelde de Provincie West-Vlaanderen, samen met het toneelgezelschap Needcompany, het resultaat (drie reportages) van het project ‘Memorydate’ voor. Voor deze tweede editie van het project werden een 30-tal leerlingen uit het regulier secundair onderwijs en anderstalige leerlingen (12-18 jaar) uit het OKAN-onderwijs (OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers) samengebracht. De jongeren leerden elkaar kennen en gingen er een hele dag samen creatief aan de slag rond het boek en de toneelbewerking ‘Oorlog & Terpentijn’ van auteur Stefan Hertmans. De ontmoetingen vonden telkens plaats in de ateliers van Needcompany in Molenbeek.
GoodPlanet Belgium en de acteurs en regisseur Jan Lauwers van Needcompany begeleidden de workshops. Productiehuis Het Peloton maakte er telkens een korte reportage van. De reportages worden opgenomen in de werking van Needcompany, die deze manier van werken met jongeren meeneemt op hun internationale tournée.
Een ‘memorydate’ in één van de WOI-musea
Het project bood ook workshops binnen de dagelijkse werking van de grote WOI-musea in West-Vlaanderen: Talbot House (Poperinge), Museum aan de IJzer (Diksmuide), Memorial Museum Passchendaele 1917 (Zonnebeke) en In Flanders Fields Museum (Ieper). De jongeren gingeb er aan de slag rond een thema dat gekoppeld wordt aan WOI, zoals ‘Waar voel je je thuis?’, ‘Nooit meer oorlog. Wanneer voer ik actie?’, ‘Kan sport verbinden?’ en ‘Tradities vroeger en nu.’.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.