Home > Proef de 2020 Spermalie Tripel van Volwassenenonderwijs Spermalie

Proef de 2020 Spermalie Tripel van Volwassenenonderwijs Spermalie

Geschreven op 10 maart 2020 om 15:51 door Mario De Wilde

Ieder jaar wordt er, als kers op de taart in de cursus bierkenner van Volwassenwerking Spermalie in Brugge, met de cursisten van het volwassenenonderwijs een bier gebrouwen. Na de reeks ‘Brugse Lieve’ werd deze keer gekozen voor een Tripel met een duidelijk smaakprofiel, aangevuld met een zachte bitterheid afkomstig uit Belgische hop: Target, Cascade en Saaz.

Bryggja Brewery

Samen met hun leerkracht, Koen De Beule, trokken de cursisten op 6 februari 2020 richting Moerkerke om hun eigen bier te brouwen. Voor het brouwen, bottelen en etiketteren werd beroep gedaan op de installatie van Bryggja Brewery die gekend is voor zijn Tripel, Amuse, Bruin, Tripel-B en Mysticum bieren…Tijdens het bedrijfsbezoek werden de lijnen van het nieuwe bier uitgeschreven. Iedere stap van het brouwproces gebeurde in samenspraak met de brouwers Franky Van Brabandt en Hugo Gevaert Inmiddels is het bier gebotteld en verliet het de warme kamer. De 2020 Spermalie tripel is een feit: klaar voor presentatie en degustatie!

Stijl en smaak

De 2020 Spermalie tripel is een amberkleurig bier van 7,5% Alc, met een licht appel-citrus aroma afkomstig van appelhoutschilfers, koriander en gedroogde, zoete sinaasappelschil.
Het laat zich vlot drinken door subtiele appel- en citrustoetsen binnen een licht bitter-hoppig smaakprofiel. Ideaal op een terrasje tijdens de zomer of om te genieten bij een salade, wit vlees of visgerechten.

Naam en etiket

Voor het grafisch ontwerp en drukken van de etiketten werd een beroep gedaan op de technische kennis van Bieke Terryn en haar man Stefaan Fieuws. Zij volgen beiden de cursus bierkenner in Spermalie. Bieke en Stefaan zijn medewerkers van drukkerij Puntgaaf in Kortrijk en werken regelmatig voor gekende brouwerijen. Om de herkenbaarheid van het bier te vergroten hebben we gekozen om naast de naam ‘Spermalie’ als merknaam, ook het kleurenpalet in de huiskleuren van Spermalie en het logo te gebruiken.

1 reactie

Bieke verduyn
Geschreven op 2020-03-10 21:39:35
Beste Blij om deel uit te maken vd groep met een top-leraar. Een echte aanrader 👌 Mvg Bieke V

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.