Home > Priesters worden bedienden: Roeselaarse Paterskerk krijgt volgende jaar heilige burelen

Priesters worden bedienden: Roeselaarse Paterskerk krijgt volgende jaar heilige burelen

Geschreven op 1 maart 2024 om 08:59 door Mario De Wilde

Roeselarenaars hebben het al gemerkt in het straatbeeld: er staat wat te gebeuren met de site van de Paters Redemptoristen. Vastgoedbedrijf Triginta doopt in een eerste fase de kerk en het klooster om tot ‘holy offices’, het retraitehuis volgt nadat de stadsdiensten het gebouw hebben verlaten. De werken starten nog voor de zomer, om tegen eind 2025 afgerond te zijn. Op 21 maart 2024 vindt een lanceringsevent plaats, dat toepasselijk ‘inwijdingsmoment’ genoemd wordt.

In 2022 kocht Triginta de Paterskerk met klooster en het aanpalende Retraitehuis in het stadscentrum van Roeselare. Na jaren van leegstand geeft het vastgoedbedrijf de volledige site een tweede leven als groene en inclusieve woon-, werk- en ontmoetingsplek. De kerk en het kloostergebouw worden getransformeerd tot kantoren, het Retraitehuis, waarin nu al kantoren gevestigd zijn, behoudt in principe zijn huidige functie. Op de site komt ook een nieuwbouwgedeelte met tien wooneenheden voor volwassenen met een beperking.

Het klooster, de kerk en het Retraitehuis zullen een totaalrenovatie ondergaan. Er komt voor zo’n 4.360 m2 aan hoogwaardige kantoorruimtes. “We creëren er een unieke, dynamische werkomgeving voor kleine en middelgrote bedrijven. We behouden het authentieke karakter, maar dan in combinatie met hedendaags comfort. De ruimtes zijn nu nog flexibel in te delen, afhankelijk van de noden en wensen van de toekomstige huurders. Ook de huuropties zijn flexibel. Een extra troef: de ontwijde kerk zal multifunctioneel ingezet kunnen worden, als vergader- of eventruimte”, vertelt Project Developer Tessa Van Gucht.

Duurzaam en circulair
Voor bedrijven is de centrale ligging van de site natuurlijk een grote troef. “Het station is op wandelafstand en ook het stadscentrum ligt praktisch om de hoek. Ook de gebouwen geven veel ruimte: ruimte doet denken. In de war for talent is dat mooi meegenomen, net als de groene omgeving.” Een duurzame aanpak is in de Triginta-projecten een evidentie. Maar het bedrijf gaat hier nog een stap verder, met grote aandacht voor circulariteit. “We behouden zoveel mogelijk elementen van het bestaande gebouw: niet alleen de structuur maar ook bepaald schrijnwerk en meubilair. En de nieuwe materialen zullen demonteerbaar en herbruikbaar zijn.”

Geïnteresseerden kunnen op 21 maart kennismaken met het project en de mogelijkheden voor hun bedrijf. Triginta organiseert dan een inwijdingsvent. Een persoonlijke uitnodiging kan je aanvragen op www.holyoffices.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.