Home > Pre-Triënnale Brugge 2019 wordt een zomer vol ontmoetingen. URB EGG-café komt pal in het centrum

Pre-Triënnale Brugge 2019 wordt een zomer vol ontmoetingen. URB EGG-café komt pal in het centrum

Geschreven op 28 maart 2019 om 17:08 door Mario De Wilde

Ontmoet, geniet en inspireer. Dat zijn de kernwoorden deze zomer tijdens Pre-Triënnale Brugge 2019. Van 29 juni tot 8 september strijkt de voorbode van Triënnale Brugge 2021 neer in de binnenstad met een gloednieuw URB EGG-café. Ditmaal niet op een verborgen plek in de binnenstad, maar pal in het centrum voor de monumentale Stadsschouwburg. De locatie is niet toevallig gekozen. Dit jaar vieren we ook 150 jaar Koninklijke Stadsschouwburg Brugge en staat er een uitgebreid programma op til om dit jubileum te vieren. Samen met Cultuurcentrum Brugge, Musea Brugge en de Stadsrepubliek bundelen we de krachten om dit stadsicoon in de kijker te zetten. Van 29 juni tot 8 september wordt het voorplein van de Stadsschouwburg omgetoverd tot een pop-up bar met een verhoogd terras. Het ontwerp komt van het Brugse Architectuuratelier Dertien12 dat recent is aangewezen voor de reconversie van de Biekorfsite. “Ons cadeau voor de 150ste verjaardag van onze stadsschouwburg genereert tijdelijk een nieuwe en dynamische stedelijkheid voor Brugge die zowel inwoners, omwonenden als bezoekers van de stad met elkaar verknoopt. Zo fluisteren we blijvende, zomerse herinneringen de stad binnen.” aldus Lennart Claeys, vennoot van Dertien12.

“Met Pre-Triënnale Brugge 2019 blikken we terug naar de voorgaande editie, en kijken we ook vooruit naar meer. Triënnale Brugge 2018: Liquid City | Vloeibare Stad stond vorig jaar in het teken van ontmoeting en beleving. In dit tussenjaar focust Pre-Triënnale Brugge 2019 opnieuw op ontmoeting, in de vorm van dialoog en gesprek, en wordt het publiek uitgenodigd om actief met het programma aan de slag te gaan.”, Till Holger-Borchert, curator Triënnale Brugge. Burgemeester Dirk De fauw: “Triënnale Brugge 2015 en 2018 werden door Bruggelingen en bezoekers warm en enthousiast onthaald. We hebben Brugge op de kaart gezet van hedendaagse kunst en architectuur en een draagvlak gecreëerd om hier verder op in te zetten. Pre-Triënnale Brugge houdt de aandacht voor hedendaagse kunst levendig en in leven. We kijken uit naar de gezelligheid van het URB EGG-café en de inspirerende ontmoetingen. Het wordt een zomer om naar uit te kijken.”

Programma

Vanaf 14 juli 2019 wordt er tweewekelijks een Ontmoeting met… georganiseerd; een zondags gesprek tussen (inter)nationale gasten uit diverse sectoren. Kunstenaars, architecten, schrijvers, performers, organisatoren of beleidsmakers zullen in het URB EGG-café praten over vier kernbegrippen: kunst in de stad, solidariteit, gemeenplaatsen en stadsvernieuwing. In de voormiddag is er tijd om te luisteren naar hun traject en insteek. In de namiddag wordt er, aanvullend op het gesprek, een activiteit georganiseerd.

29.06 opening URB EGG-CAFÉ
16.00 u | Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29 Brugge

14.07 ONTMOETING MET… KUNST IN DE STAD

11.00 u | Gesprek met Heidi Ballet (curator), Anouk De Clercq (multimediakunstenaar) en Philip Van Isacker (beeldend kunstenaar)

15.00 u | Rondleiding Hedendaagse kunst en architectuur in Brugge

28.07 ONTMOETING MET… SOLIDARITEIT

11.00 u | Gesprek met Pieter Meuwissen (LAVA architecten), Lucas De Man (TAZ 2019) en Wouter Hillaert (rekto:verso, Hart boven Hard)

15.00 u | Tijdelijke artistieke interventie door Filip Berte (beeldend kunstenaar)

11.08 ONTMOETING MET… GEMEENPLAATSEN

11.00 u | Gesprek met Roeland Dudal (Architecture Workroom Brussels), Lukas Hamilcaro (raumlabor) en Marec Zeghers (coördinator House of Time 2019)

15.00 u | Open House en bouwworkshop in House of Time

25.08 ONTMOETING MET… STADSVERNIEUWING

11.00 u | Gesprek met Jan Dekeyser (IN VITRO muziektheater, NO4MAD architectuur), Steven Slos (cultuurbeleidscoördinator Stad Brugge) en Peter Roose (artistiek directeur Cultuurcentrum Brugge)

15.00 u | Openluchtperformance Reckless Sleepers: A string section

08.09 SLOT URB EGG-CAFÉ
16.00 u | Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29 Brugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.