Home > Port of Antwerp-Bruges schenkt speelgoed aan d’Oude Stoasie in Zeebrugge

Port of Antwerp-Bruges schenkt speelgoed aan d’Oude Stoasie in Zeebrugge

Geschreven op 5 december 2022 om 09:41 door Mario De Wilde

Elk jaar worden de werknemers van Port of Antwerp-Bruges en hun kinderen in de bloemetjes gezet door de Sint. De tweede grootste haven van Europa organiseert jaarlijks een Sinterklaasfeest waarbij kinderen van werknemers een cadeau van de Sint ontvangen. Het overschot aan speelgoed wordt na het Sinterklaasfeest geschonken aan een organisatie. Voor deze editie koos Port of Antwerp-Bruges om speelgoed te schenken aan buurtcentrum d’Oude Stoasie in Zeebrugge.

Dirk De fauw, ondervoorzitter Port of Antwerp-Bruges: “Er wordt altijd een grote hoeveelheid speelgoed besteld voornamelijk omdat we het als organisatie belangrijk vinden om naast onze eigen personeelsleden ook andere gezinnen gelukkig te maken met een geschenk van de Sint.”

In Zeebrugge hebben heel wat inwoners het financieel moeilijk. 45,6% van de gezinnen ontving in 2021 een schooltoelage. En de prognose is dat dit aantal met de huidige economische crisis de komende jaren alleen maar zal toenemen. Vanuit buurtcentrum d’Oude Stoasie worden kwetsbare gezinnen onder meer ondersteund via ’t Klein Stationnetje. Dit is een initiatief waarbij materiaal voor kinderen tot 12 jaar gratis wordt aangeboden.

Pablo Annys, voorzitter Mintus: “Een winkel kan pas ten volle draaien als er een mooi en kwalitatief aanbod aanwezig is. Dit is voor ’t Klein Stationnetje niet anders. Collega Kathleen en buurtbewoner Micheline vormen samen de drijvende kracht achter dit noodzakelijke en waardevolle aanbod. Schenkingen zoals die van Port of Antwerp-Bruges zijn dan ook een fantastische opportuniteit. Niet minder dan 40 nieuwe speelgoedartikelen werden ons met een warm hart bezorgd. Speelgoed waarmee kwetsbare kinderen uit Zeebrugge een onvergetelijk Sinterklaasfeest kunnen beleven.”

In 2023 zet het buurtcentrum in op nieuwe samenwerkingen. Voor de selectie van Zeebrugse gezinnen en het optimaliseren van het aanbod, werkt ’t Klein Stationnetje in de toekomst samen met ‘MamaStart’. Deze Brugse organisatie zet eveneens in op de verdeling van baby- en kindermateriaal in Brugge. Daarnaast wordt het initiatief verder bekendgemaakt bij Zeebrugse partners die in contact staan met kwetsbare gezinnen: basisschool Roezemoes, huiswerkproject Z.art, kinderdagverblijf de ZOCjes, outreachproject Houvast…

Tom Feys, buurtwerker Zeebrugge: “Met de hernieuwde werking van ’t Klein Stationnetje willen we nog sterker inzetten op het bereiken en betrekken van kwetsbare gezinnen uit de buurt. Buurtcentrum d’Oude Stoasie wil hierbij samenwerken met Zeebrugse partners die de vinger aan de pols houden. De betrokkenheid van vrijwilligers uit de buurt zoals Micheline én de grote inspanningen van bedrijven zoals Port of Antwerp-Bruges zijn hierbij onmisbaar. Alleen samen maken we het verschil en realiseren we een warme buurt.“

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.