Home > Porseleinhallen in Wevelgem sluit. Vaccinatiecentrum heropent op 9 november in het klooster

Porseleinhallen in Wevelgem sluit. Vaccinatiecentrum heropent op 9 november in het klooster

Geschreven op 12 oktober 2021 om 15:02 door Mario De Wilde

Het vaccinatiecentrum van Wevelgem verhuist binnenkort naar het vroegere klooster in het centrum van Wevelgem. Op 9 november zullen er daar vaccins worden toegediend aan de 65-plussers die nog een boosterprik nodig hebben. Ook de ‘nieuwe’ twaalfjarigen zullen uitgenodigd om daar langs te komen. Na ruim een half jaar sluit op woensdag 13 oktober het vaccinatiecentrum in de Porseleinhallen de deuren. 24 161 volwassen inwoners en ruim 2 000 minderjarigen gingen er langs om zich te laten te beschermen tegen het coronavirus.

De Porseleinhallen maken nu terug plaats voor de vele Wevelgemse verenigingen en initiatieven om er opnieuw activiteiten te organiseren. Een verlengd verblijf was niet mogelijk omdat de zaal al voor meerdere initiatieven gereserveerd was.

Vaccinatiecampagne
De vaccinatiecampagne is nog niet helemaal afgerond. In eerste instantie komen de 65-plussers aan de beurt om een derde prikje te krijgen. De uitnodigingen daarvoor zijn al de deur uit. Daarna wordt het afwachten of er nog andere doelgroepen in aanmerking komen voor een eventuele derde prik. Wevelgem moest wel op zoek naar een nieuwe locatie. Die vond ze in het voormalige klooster in het centrum van Wevelgem. Momenteel staat het klooster leeg en kan het dus ingericht worden als vaccinatiecentrum. De gemeente zal een deel van het klooster aankopen. De komende weken zal er hard gewerkt worden om het klooster om te bouwen en er twee vaccinatielijnen in te richten. Net zoals in het vorige centrum moet onder meer rekening gehouden met de nodige beschermingsmaatregelen en looplijnen. Op 9 november zullen de eerste prikken worden gezet in het nieuwe centrum.

Bedankingsfeest
Het vaccinatiecentrum kon de voorbije maanden rekenen op de tomeloze inzet van tientallen vrijwilligers. De gemeente zal ook de komende weken op hen kunnen rekenen. Toch wil het bestuur de medewerkers nu al in de bloemen zetten met een bedankingsfeest op vrijdag 22 oktober, in de net vrijgekomen Porseleinhallen.

www.wevelgem.be/vaccinatie

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.