Home > Poperinge investeert als eerste West-Vlaamse stad in elektrische vrachtfietsen

Poperinge investeert als eerste West-Vlaamse stad in elektrische vrachtfietsen

Geschreven op 30 april 2019 om 20:47 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Poperinge nam recent twee imposante vrachtfietsen in gebruik voor de Technische dienst. De aankoop sluit aan bij de ambities van het stadsbestuur om duurzame en milieuvriendelijke verplaatsingen te stimuleren. Het gaat om op maat gemaakte fietsen van het merk Urban Arrow, voorzien van een zware, elektrische ondersteuning en een ruime laadbak. De laadbak beschikt over een laadcapaciteit van maximum 300 kilogram. Lokale fietshandelaar De Cyclist leverde de fietsen, en nam ook de bestickering met stadslogo en slogan voor zijn rekening, in samenspraak met het stadsbestuur. De fietsen zullen voornamelijk door de Groendienst gebruikt worden voor kleine onderhoudswerken en afvalophaling in het stadscentrum. Zo hoeft de Groendienst voor korte afstanden niet steeds een bestelwagen in te zetten. Daarnaast bieden de elektrische vrachtfietsen aan werknemers zonder rijbewijs of werknemers die in aanmerking voor aangepast werk komen de mogelijkheid om alsnog lichte vrachten te vervoeren.

Poperinge is de eerste West-Vlaamse lokale overheid die een dergelijk type van vrachtfiets inzet. De aankoop sluit aan bij de ambities van het stadsbestuur om duurzame en milieuvriendelijke verplaatsingen te stimuleren. Als lokale overheid vindt de stad het bovendien belangrijk om zijn inwoners het goede voorbeeld te geven.
In datzelfde kader werden bijvoorbeeld ook al het Burgemeestersconvenant en het charter Sterk Fietsbeleid ondertekend. En konden recent nog een tachtigtal eigen medewerkers een duurzaam vervoermiddel van de testkaravaan via de Provincie West-Vlaanderen uittesten. De vrachtfietsen zijn een aanvulling op het bestaande aanbod aan dienstfietsen die de stadsdiensten kunnen gebruiken. Er wordt verwacht dat deze investering tot een halve ton CO2-besparing per jaar zal leiden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.