Home > Politiezone van Brugge pakt uit met uitzonderlijke rekruteringscampagne

Politiezone van Brugge pakt uit met uitzonderlijke rekruteringscampagne

Geschreven op 6 september 2019 om 15:46 door Mario De Wilde

De Brugse politie werft bijkomend 10 nieuwe politie-inspecteurs aan. Wie zich geroepen voelt om bij Politiezone Brugge aan de slag te gaan, kan zich nog tot eind oktober inschrijven voor een ‘apart en versneld’ selectietraject. Voordeel is dat kandidaten de selectieprocedure in slechts 2 weken doorlopen. Wie de top 10 haalt en aan de politieschool start, is bovendien een jaar later zeker van zijn of haar werkplek in Brugge. Om kandidaten warm te maken, start op 7 september een heuse communicatiecampagne. Wie bij de politie wil werken, moet een reeks redeneer- en taaltesten, psychologische en fysische proeven doorlopen. Dat gebeurt in Brussel, georganiseerd door de dienst Rekrutering en Selectie van de geïntegreerde politie. De lokale en federale politie slaan voor rekrutering immers al jaren de handen in mekaar. Wie slaagt, kan in de politieschool in zijn of haar provincie terecht, maar weet na 1 jaar studeren en een politiediploma op zak, niet altijd waar hij of zij uiteindelijk terecht komt. Wie dus in de West-Vlaamse Politieschool afstudeert, loopt kans om ver weg van Brugge aan de slag te moeten. Als student kan je via de zogenoemde ‘mobiliteit’ tijdens het school lopen al kijken welke vacatures er bij de federale en lokale politie openstaan en zo her en der beginnen solliciteren.

PERSONEELSTEKORT
In Brugge kampt de politie echter al een tijd met een personeelstekort. Wie afstudeerde aan de politieschool en op een werkplek in Brugge hoopte, werd vaak door de federale overheid gedwongen ingezet in Brussel, Antwerpen of Gent of in een meldkamer van de federale politie. Als derde grootste politiezone in Vlaanderen met bijzonder veel uiteenlopende opdrachten, is het personeelstekort goed voelbaar en dus maakt het korps nu extra budget vrij voor ‘bijkomende aanwervingen’. Hierbij mikt politie Brugge zowel op schoolverlaters als op energieke mensen die een carrièreswitch overwegen.

FAST TRACK
Bovenop de gewone selectieprocedure loopt er nu een bijzonder traject waar maximum 124 geïnteresseerden kunnen op inschrijven. Wie in aanmerking komt, kan in december in 2 weken tijd alle proeven doorlopen (tussen 2 en 13 december 2019). Deze ‘fast track’ procedure is een grote troef want normaal gezien spreiden de examens zich over vele maanden.
Wie voor alle testen slaagt, kan in april 2020 starten in de WPS, de West-Vlaamse Politieschool in Zedelgem. Je moet er uiteraard wel voor zorgen dat je in de top 10 van de selectie belandt. Tijdens de opleiding word je al maandelijks vergoed en in dit geval ben je dan ook al zeker van je werkplek. Wie een jaar later, in april 2021, afstudeert, kan dan meteen starten in Brugge. De hele opleiding wordt betaald door Politiezone Brugge. Enige voorwaarde is dat je dan wel 8 jaar in het Brugse korps blijft werken.

COMMUNICATIECAMPAGNE
Om mensen warm te maken voor een job bij de Brugse politie, zet het korps een heuse communicatiecampagne op poten. Onder de vlag ‘work@politiebrugge – een spannende job dichtbij huis’ werden diverse dragers uitgewerkt.
De campagne wordt op 7 september gelanceerd met een spotje dat op Focus-WTV en via sociale media wordt vertoond. Daarin ligt het accent op een mogelijke carrièreswitch en overstap naar de Brugse politie, die nog al te vaak wordt vergeten als potentiële werkgever. In beeld zien we enkele figuranten – allemaal medewerkers van het Brugse korps- die een resem typische Brugse jobs uitoefenen maar in gedachten al dromen van een job bij de politie. Bij de slagzin ‘’Schuilt er ook een politie-inspecteur in jou?’ hoort een opvallend campagnebeeld dat zal verschijnen op een flyer, affiches, bussen van De Lijn, social media en op de combi’s van de Brugse politie. Naast de reeds bestaande website politiebrugge.be is er nu ook een rekruteringswebsite (work.politiebrugge.com) waar geïnteresseerden alle nodige info terugvinden over deze speciale selectieprocedure. Er is ook een jobtelefoon (050/47 29 47) waar kandidaten tijdens de kantooruren al hun vragen kunnen stellen of een afspraak kunnen maken met een beroepenvoorlichter die zorgt voor extra begeleiding. Dat kan ook per mail op work@politiebrugge.be . Deadline voor inschrijving is 29 oktober.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.