Home > Politie voert overlastcontrole uit aan station van Kortrijk: wapens, drugs, geseinde personen…

Politie voert overlastcontrole uit aan station van Kortrijk: wapens, drugs, geseinde personen…

Geschreven op 9 januari 2023 om 11:08 door Mario De Wilde

Gisteren, zondagnamiddag en -avond, voerde de Politiezone VLAS een controleactie uit in het treinstation van Kortrijk. Vanaf de late namiddag en ’s avonds werden alle reizigers die op de treinen zaten die vanuit de grotere steden kwamen, ook vanuit Frankrijk, gecontroleerd. Aan de actie namen ook enkele inspecteurs en hoofdinspecteurs in opleiding deel (West-Vlaamse Politieschool). De politiemensen kregen bijstand van de PZ VLAS drughond.

Dit leverde volgende resultaten op:
– in totaal werden 1.200 aankomende reizigers gecontroleerd
– 44 personen werden door de drughond aangeduid
– 27 daarvan waren vals positief, dat betekent dat ze op het moment van de controle geen drugs op zak hadden, maar ze gaven allen wel toe recent gebruikt te hebben
– 17 personen hadden wel gebruikershoeveelheden (soft)drugs op zak. Zij moesten ofwel onmiddellijk hun boete betalen (14) of er werd een proces-verbaal opgesteld (3). Er werd hierbij 50 gram cannabis, 8,33 gram hasj en 1,42 gram cocaïne in beslag genomen.
– 1 persoon werd geverbaliseerd wegens verboden wapenbezit
– 5 personen werd geverbaliseerd omdat ze geen geldige Belgische verblijfsdocumenten hadden. Zij werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken
– 2 geseinde personen werden aangetroffen

“Zo’n controleactie zorgt voor een integrale aanpak van de overlast in en rond het drukke treinstation in Kortrijk. Door het inzetten van de drughond kan er vlug en efficiënt opgetreden worden. Er volgen nog zo’n controles, want ze blijken nodig te zijn”, aldus de politie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.