Home > Politie van Brugge op scherp in voorbereiding op Champions League match Club-Galatasaray van woensdag

Politie van Brugge op scherp in voorbereiding op Champions League match Club-Galatasaray van woensdag

Geschreven op 12 september 2019 om 17:09 door Mario De Wilde

De Politie van Brugge is volop bezig met de voorbereidingen van de eerste Champions League match Club-Galatasaray van 18 september. Bij deze Europese risicomatch worden niet alleen vele manschappen en middelen ingezet maar ook de nodige preventieve maatregelen getroffen.
Zo nam het Brugse korps intussen al contact op met Brugse horeca-uitbaters, handelaars, De Lijn, taxibedrijven en de omwonenden van het Jan Breydelstadion. Naar de horeca toe werd per brief meegedeeld dat vanaf woensdag 18 september 10 uur tot donderdag 19 september 7 uur glazen drankrecipiënten in bepaalde delen in de Brugse binnenstad verboden zijn.

Dat is ook het geval in de cafés binnen een straal van 1 km rond het stadion. Daar moeten dranken in niet-versplinterbare bekers geschonken worden. Alle Turkse supporters moeten daarenboven ook een geldig stadionticket op zak hebben. Ook nachtwinkels en supermarkten in de binnenstad mogen geen drank in glazen verpakking verkopen in die tijdspanne. Daarnaast kregen alle betrokken caféuitbaters een resem constructieve tips om er een leuk voetbalfeest van te maken met de nodige aandacht voor veiligheid.

Ook taxibedrijven en De Lijn werden gevraagd om erop te letten dat er geen vermenging van supporters is op de weg naar het stadion. Zij moeten de Gistelse Steenweg en het centrum van de deelgemeente Sint-Andries mijden. Omdat supporters van de Turkse club hoogstwaarschijnlijk uit de Turkse gemeenschappen uit ons land, Nederland en Duitsland komen, kan er immers geen georganiseerde verplaatsing gebeuren. (de zogenoemde combiregeling).

RAADGEVINGEN VOOR DE WEGGEBRUIKERS

Politie Brugge voorziet de hele dag en nacht, voor en na de match, de nodige versterking, zowel rond het stadion als in de binnenstad. Op verschillende plaatsen in de binnenstad en Sint-Andries zal het verkeer in de loop van de namiddag en avond van woensdag 18 september opgehouden worden door politiecontroles. Dat is zeker het geval voor de omgeving van de Smedenpoort. Wie met de auto vanuit de binnenstad richting Sint-Andries of verder moet, verlaat de stad best via de Bevrijdingslaan en vermijdt de Gistelse Steenweg in het weggedeelte tussen de Expressweg en Varsenare. In Sint-Andries wordt ook de Doornstraat afgesloten voor het verkeer, behalve voor de plaatselijke bewoners. Omdat de Turkse supporters zich in groep en onder politiebegeleiding van de Markt via het Zand, de Koning Albertlaan en Koningin Astridlaan naar het Jan Breydelstadion begeven, zal ook op die route het verkeer tijdelijk gestremd zijn tussen 16 uur en 17u45.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.