Home > Politie-inspecteurs gehuldigd voor redden visser in het water aan pompstation te Ooigem

Politie-inspecteurs gehuldigd voor redden visser in het water aan pompstation te Ooigem

Geschreven op 22 oktober 2022 om 09:49 door Mario De Wilde

Twee inspecteurs, Kimberley Lafaut (32) en Sam Vandewiele (37), van de politiezone MIDOW werden op het gemeentehuis van Wielsbeke, namens het gemeentebestuur en het politiecollege, gehuldigd omdat ze vorige week vrijdag een visser hebben gered die in het water was gevallen ter hoogte van het pompgebouw in Ooigem.

De visser die wou gaan vissen in de Leie aan het pompgebouw in Ooigem. Hij liep hierbij op metalen platen die boven het water langs de rand van het Jaagpad liggen, toen plots één van de platen waarop de visser stond in het water terechtkwam, samen met de visser. Een andere visser die even verderop aan het vissen was hoorde het hulpgeroep van zijn collega en ging kijken wat er aan de hand was en zag Jimmy C. in het water leggen. Hij gooide een boei naar Jimmy die zich probeerde vast te klampen aan een betonnen richel. Intussen werden ook de hulpdiensten verwittigd. Een ploeg van twee inspecteurs waren enkele minuten later reeds ter plaatse en aarzelden geen moment om de visser in het water ter hulp te schieten. Via het touw van een reddingsboei die ze hadden vastgemaakt aan de reling probeerden een drietal meter lager in het water te komen, maar dat was niet makkelijk, de inspecteur die als eerste afdaalde aan het touw liep lichte brandwonden op aan zijn handen en moest het touw uiteindelijk loslaten en zich in het water laten vallen, daarna sprong ook zijn collega het water in om samen de man in nood te helpen.

“We merkten dat de man redelijk moe en in paniek was en, hij raakte niet in de reddingsboei omdat er ook weinig ruimte was aan het pompgebouw waar de man in het water was terecht gekomen, even later kwamen ook die bakken aan de buitenkant van het pompgebouw in beweging waardoor het nog wat extra gevaarlijk werd, maar we wisten dat er hulp onderweg was en dat het allemaal wel goed zou komen. Bij aankomst van de brandweer werd eerst de onfortuinlijke visser gered en konden wij achter de brandweerduikers zwemmen tot aan de overkant van de Leie waar we ons via het ponton van de jachthaven uit het water konden hijsen. Wij waren als eersten ter plaatse en hebben onze verantwoordelijkheid opgenomen, dat we er een nat pak aan overhielden is nog het minste.” Filip Van Loo

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.