Home > Politie Brugge pakt uit met grote middelen voor voetbalmatch Club –Manchester

Politie Brugge pakt uit met grote middelen voor voetbalmatch Club –Manchester

Geschreven op 14 februari 2020 om 09:12 door Mario De Wilde

Naar aanleiding van de voetbaltopper Club Brugge-Manchester United op 20 februari treft de Brugse politie een hele resem preventieve maatregelen. Deze Europa League wedstrijd wordt immers als een risicowedstrijd beschouwd. In 2015 kwam het tot confrontaties tussen beide supportersclubs in hartje Brugge. De politie doet er nu alles aan om dergelijke ontmoetingen te vermijden.
De Brugse politie is al volop bezig met de voorbereidingen voor de ordediensten tijdens de Europese voetbalmatch Club Brugge-Manchester United op 20 februari. Deze Europa League wedstrijd is een risicowedstrijd. In 2015 kwam het immers tot serieuze schermutselingen tussen beide supportersclubs in hartje Brugge.

Om dergelijke ontmoetingen te vermijden, nam de lokale politie al contact op met De Lijn en de Brugse taxibedrijven met de vraag aanhangers van beide clubs niet ‘gemengd’ te vervoeren. Cafés en hotels in centrum Brugge en in de omgeving van het stadion werden ook gecontacteerd via een brief van Brugs burgemeester Dirk De fauw met diverse tips om het gebeuren in goede banen te leiden. Zo geldt er in horecazaken binnen een straal van 1000 meter rond het stadion en in enkele buurten in de Brugse binnenstad een verbod op dranken in glas. Ook aan supermarkten en nachtwinkels werd gevraagd om alcohol niet extra te promoten die dag en zich eveneens aan het glasverbod te houden. Politie en stadsbestuur willen op die manier vermijden dat Engelse supporters buitensporig gedrag vertonen door overmatig drankgebruik. Ook na de wedstrijd blijft dit een aandachtspunt in de Brugse binnenstad waar het gros van de supporters blijkt te overnachten.

Ook de dienst leefmilieu zal die dag extra inspanningen leveren om de achtergelaten rommel van supporters zo snel mogelijk op te ruimen. Er zijn ook extra urinoirs voorzien op enkele cruciale plaatsen. De Brugse politie voorziet uiteraard de nodige extra manschappen en zal ook zogenoemde filtercontroles houden op de wegen naar het stadion. Buitenlandse supporters die geen geldig ticket op zak hebben, hebben meestal minder goeie bedoelingen en moeten dan rechtsomkeer maken. De dag van de match worden ook tekstkarren ingezet om passanten te informeren over enige hinder op de weg. De kans bestaat dat de Brugse politie op 20 februari wel een optocht zal toelaten waarbij de supporters van Manchester United vanop de Markt onder politiebegeleiding naar het stadion trekken. Bij het escorteren houdt de politie extra toezicht. Wie dan pyrotechnisch materiaal afsteekt of het te bont maakt, kan bestuurlijk worden aangehouden tot na de match. De supporters zijn dus gewaarschuwd. Wie de match zelf niet wenst te missen, houdt zich dus maar beter aan de regels.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.