Home > Poepedorp opnieuw open tijdens GP Briek Schotte volgende week dinsdag

Poepedorp opnieuw open tijdens GP Briek Schotte volgende week dinsdag

Geschreven op 5 september 2022 om 12:58 door Mario De Wilde

Na twee jaar afwezigheid opent fanfareorkest KMV De Leiezonen uit Desselgem op dinsdag 13 september opnieuw het Poepedorp. Tijdens de Grote Prijs Memorial Briek Schotte zorgt de vereniging met het gelegenheidscafé voor ambiance langs het parcours. Desselgem maakt zich weer op voor de Grote Prijs Briek Schotte. De traditie om het Poepedorp te openen op deze Desselgemse hoogdag gaat al vele jaren terug. Kasper Vanoverbeke, voorzitter van KMV De Leiezonen: “Het Poepedorp is een gevestigde waarde langs het parcours van de koers. Het begon eigenlijk allemaal eind jaren ‘90 toen de herberg op die locatie de deuren sloot. Dankzij een lid van de fanfare konden wij het café eenmaal per jaar opnieuw openen.”
“Intussen is ‘De Poepe’ bij zo goed als elke Desselgemnaar gekend”, gaat Kasper verder. “Het gelegenheidscafé, dat eigenlijk een klein dorp geworden is, ligt op één van de beste plaatsen op het parcours. Je ziet de wielrenners al van aan de Leie komen tot ze de Ter Lindenstraat uitrijden, een strook van meer dan 500 meter. Een ideale rustplaats voor de vele wielerfans tijdens en na de wedstrijd.”
“Helaas moesten we vorig jaar afscheid nemen van twee bezielers van het Poepedorp. Marcel Desmet en Tony Decavel, voormalige bestuursleden, zullen er dus voor het eerst niet bij zijn. Toch gaan we er met de steun van de buurtbewoners, de muzikanten en sympathisanten opnieuw een mooie editie van maken. De pintjes zullen alvast fris staan”, sluit Kasper af.
Foto: Kasper Vanoverbeke

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.