Home > Pleisteractie Rode Kruis-Vlaanderen opnieuw groot succes met 405.000 verkochte pleisters

Pleisteractie Rode Kruis-Vlaanderen opnieuw groot succes met 405.000 verkochte pleisters

Geschreven op 3 mei 2024 om 09:10 door Mario De Wilde

De tweede editie van de Pleisteractie is opnieuw een groot succes geworden: er werden niet minder dan 405.000 pleisters verkocht, goed voor meer dan 4 miljoen euro, een historische recordopbrengst. De opbrengsten gaan integraal naar de 217 lokale afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen die het geld zullen gebruiken voor onder andere de aankoop van lesmateriaal voor gratis eerstehulpopleidingen (waaraan jaarlijks 45.000 cursisten deelnemen), materiaal om aanwezig te zijn met eerste hulpposten op lokale evenementen, de aanschaf van ambulances, het verzorgen van ziekenvervoer en voor hun verschillende sociaal geëngageerde activiteiten.

De Pleisteractie vervangt sinds vorig jaar de traditionele stickerverkoop. Tijdens de eerste Pleisteractie werden 400.000 stuks verkocht. Die uitstekende verkoop was al een indicatie dat na 60 jaar stickerverkoop de pleister een blijver was. Met de resultaten van dit jaar wordt bevestigd dat de pleister een schot in de roos is. Zangeres CAMILLE was dit jaar de ambassadrice van de actie en haar vrolijke stripfiguurtje prijkte op de pleisterverpakking. Met haar enthousiaste steun heeft CAMILLE zeer zeker bijgedragen aan het behalen van dit recordresultaat.

“We zijn bijzonder tevreden met het resultaat van deze tweede Pleisteractie”, zegt Philippe Vandekerckhove, gedelegeerd bestuurder van Rode Kruis-Vlaanderen. “De recordopbrengst is een bewijs van de grote steun die onze organisatie geniet bij de bevolking. De Vlamingen hebben hun hart getoond. De opbrengsten stellen onze lokale Rode Kruisafdelingen in staat om hun belangrijke werk voort te zetten of uit te breiden.”

Rode Kruis-Vlaanderen bedankt iedereen die de afgelopen 14 dagen zijn of haar steentje heeft bijgedragen. Dat zijn eerst en vooral alle Vlamingen die de pleister gekocht hebben en daarnaast uiteraard ook onze 13.000 vrijwilligers die de voorbije 2 weken eropuit getrokken zijn om de pleisters te verkopen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.