Home > Platina huwelijk voor ereburgemeester van Oostende, Julien Goekint en Georgette Sleuyter

Platina huwelijk voor ereburgemeester van Oostende, Julien Goekint en Georgette Sleuyter

Geschreven op 29 augustus 2022 om 09:53 door Mario De Wilde

Afgelopen weekend vierden ereburgemeester van Oostende Julien Goekint en Georgette Sleuyter hun platina huwelijksjubileum, zegge en schrijve 70 jaar getrouwd zijn en dat mocht al eens gevierd worden. Wat dan ook uitvoerig gedaan werd o.a. in aanwezigheid van huidig burgemeester Bart Tommelein en veel vrienden en familieleden.

Julien Goekint werd geboren in Bredene en werkte sinds zijn jonge jaren in de drukkerij van zijn vader. In de jaren zestig verhuisde het bedrijf als eerste naar het nieuwe industriepark. Daar bouwde Goekint verder aan het bedrijf. Later overtuigde Jan Piers hem om op de toenmalige CVP-lijst te staan. Met enige twijfel gaf Goekint toe en enkele jaren later volgde hij in Oostende Piers als burgemeester op, op 7 november 1980.

Bijna 17 jaar stond hij aan het hoofd van de stad Oostende. Onder zijn burgemeesterschap bleef Oostende groeien, terwijl twee van zijn zonen het bedrijf verder lieten bloeien. Goekint ligt aan de basis van een groot aantal huidige projecten, zoals het huidige kursaal. In 1992 liet hij een wedstrijd uitschrijven voor vernieuwing; maar plannen voor een nieuwbouw werden uiteindelijk in 1994 opgeborgen. Ook de haven van Oostende en de luchthaven van Oostende groeiden verder uit tijdens de bestuursperiode van Goekint. Na 17 jaar, op 7 mei 1997, stapte Goekint op als burgemeester. Hij werd opgevolgd door Jean Vandecasteele.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.