Home > Plant je eigen boom in de Liefdesdreef van Brugge, niet op Valentijn maar drie weken later

Plant je eigen boom in de Liefdesdreef van Brugge, niet op Valentijn maar drie weken later

Geschreven op 13 februari 2024 om 06:39 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Brugge organiseert ter ere van Valentijnsdag een plantactie voor de Liefdesdreef in Beisbroek. Niet morgen want die plantdag komt er maar op zaterdag 9 maart. Het gaat deze keer niet in de vorm van een bos, maar een symbolische dreef met lindebomen die volledig in het teken staat van elkaar graag zien, een echte Liefdesdreef, dus.

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Met de aanplant van de Liefdesdreef zetten we onze plantacties verder. 2023 was een absoluut topjaar voor de uitbreiding van bosgebied in Brugge, tijdens het grote plantfestival hebben 1.287 mensen in totaal 13.888 bomen aangeplant, goed voor 10 hectare aan bos. Bomen zijn van groot belang, zeker voor een stad. Het zijn onze natuurlijke airco’s, ze temperen de hitte, en maken de stad waterrobuust, aantrekkelijk en leefbaar. We hebben dus goed nieuws voor wie nog op zoek is naar een origineel Valentijnscadeau. Op 9 maart kan wie wil een winterlinde komen aanplanten in de Liefdesdreef. Zo groeit het volledige domein in ecologische waarde.”

Burgemeester Dirk De fauw: “Vroeger was dit een dreef die op de Vandermaelen-kaart aangeduid stond en die we nu in ere herstellen. De Liefdesdreef vormt de ideale manier om je liefde te vereeuwigen en tegelijk een groene bijdrage te leveren aan onze stad. Het is niet alleen een daad van liefde, maar je kunt er ook altijd naar terug komen, samen vertoeven en herinneringen ophalen.”

Inschrijven is verplicht en is mogelijk via www.brugge.be/plantactie-liefdesdreef. Het aantal plaatsen is beperkt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.