Home > Pipers brouwen For Freedombier voor deelname Canadese Glengarry Highland Games

Pipers brouwen For Freedombier voor deelname Canadese Glengarry Highland Games

Geschreven op 31 juli 2020 om 09:41 door Mario De Wilde

Om in 2021 hun deelname aan de Glengarry Highland Games in het Canadese Maxville financieel mogelijk te maken, pakken het For Freedom Museum en hun Pipes & Drums uit met de verkoop van een eigen blond, bruin en triple-bier. Je kan dit gerstennat degusteren op het terras van het For Freedom Museum in Ramskapelle of in de museumshop aankopen in een geschenkverpakking.

Regimental Association of the Stormont Dundas & Glengarry Highlanders

Op 27 september 2018 ontving het For Freedom Museum hoog bezoek uit Canada. Niemand minder dan de Regimental Association of the Stormont, Dundas & Glengarry Highlanders, wiens veteranen Knokke-Heist bevrijdden op 1 november 1944, werden er hartelijk ontvangen. Ze werden muzikaal verwelkomd door de For Freedom Pipes & Drums. Dit maakte op de bezoekers een zodanige geweldige indruk, dat de muzikanten terstond werden uitgenodigd voor de Glengarry Highland Games in het Canadese Maxville in Ontario. Deze games, zijn de grootste van Noord-Amerika waar meer dan 50 pipe bands strijden voor de eretitel.

Spaarplan

Een reis naar het verre Canada organiseren vraagt tijd en financiën en er werd terstond een spaarplan opgemaakt om alle leden de kans te geven de overtocht te maken en dit uniek evenement te beleven. Eén van de ideeën om de verenigingskas te spijzen was het brouwen van een speciaal kwaliteitsbier, waarbij iedere verkochte fles de band iets dichter naar Canada zou brengen.In samenwerking met Glenn Gillis van Bierdegustaties.be en de brouwerij Van Steenberge werden 3 types van bieren van hoge gisting gebrouwen: De Blond, Dark en Triple.

Drum Major Philip van de band ontwierp een etiket dat verder werd uitgewerkt door drukkerij Janaprint in Heist, waarin het logo van het For Freedom Museum en de band werden geïntegreerd. Alles was klaar en toen…kwam het coronavirus aanzetten. Alle reisplannen en dromen vielen in het water. De Raad van Bestuur besliste de hoop niet op te geven en alles in te zetten op 2021. De verkoop van het nieuwe hemelse vocht wordt momenteel verdergezet in het For Freedom Museum in Ramskapelle, waar het als een relatiegeschenk door de vele bezoekers geapprecieerd wordt.

Blond, Dark en Triple

The Blond (7% alcoholvolume) wordt gekenmerkt door een moutig zoetje met een prettige aangename hopbitterheid. Smeuiige Franse witschimmelkazen en jonge Noord-Hollandse kaasjes laten zich graag vergezellen met deze Blonde. (Prijs: 8 € voor een 75 cl. Fles.)

The Dark (8% alcoholvolume) heeft een mooie gebrande toets en iets meer pit dan de klassieke blonde. Dit biertje vraagt iets wat meer pit in het foodpairing verhaal. Kazen, zoals een Oud-Brugge of Flandrien belegen vullen het smaakpalet van dit bruintje mooi aan. Prijs:8 € voor een 75 cl. Fles.

Zet Blond & Dark samen met een typische BBQ met gegrilde groenten en je vult het smaakpalet van deze bieren mooi aan.

The Triple (9% alcoholvolume) is een goudblond bier van hoge gisting met een pittig karakter. Dit karaktervolle bier is tevens het paradepaardje van de reeks. Haar hopbitterheid staat voorop en in je gehemelte is volmondigheid en pareling troef. Aan tafel laat ze zich perfect profileren als een passe-partout bier bij de kaasplank. Zeevruchten en vis harmoniëren met het kleine aangename zuurtje in het bier. Prijs: 9 € voor een 75 cl. Fles

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.