Pim Meiresone van Lamme Goedzak uit Damme verdedigt ons land tijdens Young Chef Team in Stuttgart
De jonge Damse kok Pim Meiresone van het bekende restaurant ‘Lamme Goedzak’ mag ons land straks verdedigen tijdens de ‘culinaire’ Olympische spelen of de Olympiade der Köche in Stuttgart. Pim is nog maar amper 20 jaar oud maar rijgt de awards en onderscheidingen aan elkaar. Al in de Hotel- en Toerismeschool Spermalie wordt al enkele jaren de loftrompet op zijn onmiskenbare talenten gestoken. Hij was amper 15 jaar oud toen hij samen met zijn schoolmakker Bjarne Vermeersch op de prestigieuze Nederlandse kookwedstrijd ProefMei zilver volgde. Intussen volgde Pim opleidingen bij wereldberoemde eethuizen als FG Restaurant in Rotterdam, The Fat Duck in Londen en Geranium in Kopenhagen. Momenteel werkt hij nog steeds met zijn ouders, Steven en Ann, die op een inspirerende plek rechtover het stadhuis van Damme Restaurant ‘Lamme Goedzak’ uitbaten. Op de kaart: Belgische klassiekers met een moderne toets, een suggestiebord dat nauwgezet het marktaanbod en de seizoenen volgt en blijvers zoals paling of steak met verse béarnaise en handgesneden frietjes. Begin 2016 blies de familie het restaurant nieuw leven in. Intussen is mama Ann herstellende van een slepende ziekte en Pim wil speciaal voor zijn ouders in Stuttgart nog een extra tandje bijsteken.