Home > Pieter-Jan Mollie is de kersverse voorzitter van Unizo Kortrijk

Pieter-Jan Mollie is de kersverse voorzitter van Unizo Kortrijk

Geschreven op 27 januari 2024 om 07:22 door Mario De Wilde

UNIZO Kortrijk is terug van weggeweest. 2024 wordt het jaar van (her)introductie, vernieuwing en ambassadeurschap. Om dat uit te bouwen gaf UNIZO West-Vlaanderen het vertrouwen aan Pieter-Jan Mollie als nieuwe voorzitter. Hij neemt het mandaat over van Ann Coussement. Met een nieuw plan, vernieuwd bestuur en uniek lanceringsevenement, zet hij de toon.

Geen onbekende voor Kortrijk

Mollie is geen onbekende voor de stad. Hij leidt al 8 jaar zijn creatief agency Thinkedge op de Pottelberg met heel wat klanten uit de regio. Daarnaast is hij voorzitter, regisseur en acteur in zijn eigen Theater Rodenburg. Hij kwam de vorige legislatuur op met Team Burgemeester, werkte actief mee als bestuurslid van de Musical 1302 en werkt vaak samen met de stad. “Door de jaren heen is m’n liefde voor Kortrijk alleen maar gegroeid, maar mijn politieke ambitie hoorde daar niet meer bij. Politieke neutraliteit is een kernbegrip in m’n voorzitterschap.”, aldus Mollie.

Hij blijft het mandaat combineren met zijn bestaande job en engagementen. “Ik zie het als een unieke kans om met alle ondernemers in onze stad te connecteren en ons verhaal te vertellen. Volledig m’n ding. Daar kijk ik nu al enorm naar uit!”.

Broodnodige comeback

De laatste jaren werd voornamelijk ingezet op belangenbehartiging en minder op concrete events naar bestaande en nieuwe leden. Dat moest veranderen, vond Mollie. “De meer dan 300 leden van UNIZO Kortrijk hebben recht op een volwaardig lidmaatschap. Dat omvat uiteraard belangenbehartiging maar moet breder: we moeten een aanspreekpunt zijn, waardevolle events bieden en vinger aan de pols houden in belangrijke dossiers. Ons eerste agendapunt? De (in)actieve leden benaderen en laten weten dat we terug zijn.”

Gaëlle Sustronck, UNIZO-regioverantwoordelijke Zuid-West-Vlaanderen, benadrukt de juiste match van Mollie voor deze positie, waarbij ze zijn lokale betrokkenheid, ambitie als jonge KMO’er en leiderschapskwaliteiten prijst.

“Als voorzitter zal Pieter-Jan een cruciale rol vervullen als vertegenwoordiger van de lokale handelaars en ondernemers. Samen met zijn bestuursteam zal hij netwerkactiviteiten organiseren en fungeren als spreekbuis naar het stadsbestuur. Deze benoeming komt op een strategisch moment om lokale ondernemers een krachtige stem te geven in de aanloop van de lokale gemeenteraadsverkiezingen op 13/09/2024. Pieter-Jan en ik kijken ernaar uit om samen met UNIZO te werken aan een gezonde economie voor Kortrijk”, aldus Sustronck. Kortrijkse ondernemers, noteer alvast 22 februari 2024 in jullie agenda. Dan plannen ze een heus lanceringsevenement. Binnenkort meer info op unizokortrijk.be.

Goede relatie met stadsbestuur

Aan zijn deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen houdt Mollie er een mooi netwerk op na. “Ik heb oprecht een goede band met het stadsbestuur. Onlangs een informeel overleg gehad met Wouter Allijns en de komende weken staan er momenten gepland met o.a. Axel Weydts, Ruth Vandenberghe & Vincent Van Quickenborne. De bedoeling is om dat met iedereen te doen. Neutraal sparren en onze UNIZO-plannen onthullen.”

UNIZO Kortrijk stuurt aan op twee overlegmomenten met het stadsbestuur per jaar. Daar willen ze dossiers aanpakken en elkaar voldoende informeren. “We kunnen enkel standpunten innemen als we weten waar het stadsbestuur mee bezig is. Daar dienen die momenten voor. Al zijn er lossere contactpunten voor die vinger aan de pols”, vindt Mollie.

Mollie’s focus? Een positief verhaal met respect voor de werkpunten in de stad. Ook met collega UNIZO-verenigingen. Ze mikken op een hechte samenwerking met Heule (waar hij ook woont), Bellegem, Bissegem en Marke.

Lid van de raad van bestuur

“De jonge, ondernemende drive van Pieter-Jan is wat Kortrijk nodig had. Ik hoor dat hij in een recordtempo, maar bijzonder grondig, een bestuur samenstelt, events opzet, leden benadert, … We voelen de energie tot hier. Heerlijk!” – Vincent Kint, gedelegeerd bestuurder UNIZO West-Vlaanderen. Naast het voorzitterschap maakt Mollie ook deel uit van de raad van bestuur van UNIZO West-Vlaanderen. “Het is een fantastische kennismaking met de lokale ondernemersverenigingen in onze provincie. We tellen er 85 met 800 lokale bestuursleden. Geef toe, dat geeft toch bakken energie?” besluit een enthousiaste Mollie.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.