Home > Philip Van Eeghem wordt vanaf vanavond de nieuwe schepen van Knokke-Heist

Philip Van Eeghem wordt vanaf vanavond de nieuwe schepen van Knokke-Heist

Geschreven op 30 november 2023 om 06:49 door Mario De Wilde

Vanavond om 19.30 uur komen de OCMW- en gemeenteraadsleden van Knokke-Heist weer bijeen in het Sociaal Huis. Na de goedkeuring van de publieke agendapunten van het OCMW, zal gemeenteraadslid Philip Van Eeghem er als nieuwe schepen de eed afleggen in handen van burgemeester Jan Morbee. De overige agendapunten die aan bod komen op de gemeenteraadszitting kan je hier raadplegen. Voorafgaand aan de OCMW- en gemeenteraad mag om 19 uur ook een nieuwe lichting gemachtigde opzichters hun brevet en uitrusting in ontvangst nemen.

Indien de gemeenteraad vanavond de geloofsbrieven van Philip Van Eeghem geldig verklaart, maakt de nieuwe schepen morgen vrijdag 1 december 2023 zijn debuut in het schepencollege. Hij neemt de bevoegdheden op van Openbaar Domein, Landbouw & Visserij en Parkeren & Mobiliteit. “Het zijn mooie bevoegdheden en ik heb zeker de ambitie om echt iets te verwezenlijken in en voor Knokke-Heist” bekent Philip Van Eeghem.

Philip heeft een diverse professionele carrière achter de rug. Hij werkte eerder in de logistiek en planning om in 2015 Café Den Oosthoek te openen in Heist. Een plek waar het aangenaam vertoeven is voor de lokale bevolking. Daarnaast is hij een zeer geëngageerde voorzitter van KFC Heist. “Een voetbalclub waar ik ongelooflijk trots op ben met jonge spelers en veel ambitie” zegt Philip Van Eeghem. In de politiek zetelt Philip sinds 2018 namens Gemeentebelangen als gemeenteraadslid en hij heeft ook een zitje in de raad van bestuur van Zetus, de voormalige sociale huisvestingsmaatschappij ‘t Heist Best. Buiten zijn werkzaamheden geniet Philip graag van zijn vrije tijd met zijn partner Mieke Remmerie, hun drie zonen: Vic, Jef en Miel en de hond Jax. Zijn hobby’s zijn ook sportief: lopen, fietsen met WTC Roadrunners, mountainbiken maar evengoed samen met de vrienden genieten van al het moois dat Knokke-Heist te bieden heeft.

Van Eeghem wenst zijn beleid uit te stippelen volgens enkele kernprincipes. “Ik wil gaan voor een sterk doorgedreven klantgerichte aanpak. De inwoners van Knokke-Heist zijn de belangrijkste klant en de diensten moeten daarop afgesteld worden. Daarnaast wil ik me heel graag blijven inzetten voor de vele verenigingen en blijven waken over wegen en voetpaden die altijd in goede staat moeten zijn. Een kindvriendelijk fietsbeleid is ook één van mijn kernpunten, net als de ontwikkeling van sfeervolle en levendige dorpskernen. Maar bovenal wil ik echt het verschil maken voor al de Knokke-Heistenaars die ik vertegenwoordig en dat kan enkel door te luisteren en hen zoveel mogelijk proberen te betrekken bij de besluitvorming. Samen kunnen we waken over een ‘Knokke-Heist op mensenmaat” aldus Van Eeghem.

De kersverse schepen blijft ook fiere voorzitter van KFC Heist en cafébaas. “Ik zal me organiseren om alles goed rond te krijgen. Zeker op professioneel vlak zal ik wat meer uit handen moeten geven maar dat komt zeker in orde. Mijn focus ligt het komende jaar op Knokke-Heist en al zijn inwoners. Ik ben hands-on, geloof in uitdagingen en wil, samen met het voltallige, en heel enthousiaste, bestuur het verschil maken voor Knokke-Heist op een positieve manier” klinkt het vastberaden.

“Zijn enthousiasme, unieke mix van levenservaring en professionele achtergrond belooft alvast een frisse, praktische kijk op gemeentelijke uitdagingen en met zijn betrokkenheid zal Philip ongetwijfeld een waardevolle toevoeging zijn aan het schepencollege van Knokke-Heist” besluit burgemeester Jan Morbee.

Herverdeling bevoegdheden college van burgemeester en schepenen
Naar aanleiding van de recente benoeming van schepen Jan Morbee tot burgemeester en de aanstelling van Philip Van Eeghem tot schepen, worden de rangorde en bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen als volgt aangepast:

Taakverdeling college

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.